Spyker a pierdut 139 de milioane de euro în prima jumătate a anului

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.08.2010
Deţinătorii mărcii Saab, olandezii de la Spyker Cars B.V., au anunţat că au înregistrat pierderi de 139 de milioane de euro în primele şase luni ale lui 2010.

Olandezii de la Spyker au anunţat pierderi de 139 de milioane de euro în primele şase luni ale lui 2010. Rezultatele financiare ale companiei le includ şi pe cele ale mărcii Saab, lucru care ar explica pierderile dezastruoase ale Spyker Cars. Astfel, în primele şase luni ale anului, vânzările Saab au scăzut de la 24.300 de unităţi în 2009 la 10.500 unităţi în 2010. Şeful Spyker a anunţat în urmă cu două luni că speră ca vânzările Saab să atingă 100.000 unităţi în 2010 şi 125.000 unităţi în 2012, în ciuda estimărilor analiştilor care au pus sub semnul întrebării viabilitatea mărcii Saab.

"Până la sfârşitul anului 2012, cea mai veche maşină din showroom-urile Saab va fi actualul 9-5. Toate celelalte produsele vor fi schimbate complet.", a declarat Victor Muller în urmă cu două luni într-un interviu pentru Just Auto.

Victor Muller, deţinătorul Spyker Cars şi Saab este convins că marca suedeză va avea succes până la urmă. Acesta se bazează pe loialitatea puternică de care dau dovadă clienţii Saab şi de interesul manifestat de aceştia pentru modelele mărcii din Trollhattan.

Totodată, entuziasmul existenţei acestei mărci şi colaborarea cu noii parteneri ar trebui să facă lucrurile să meargă "ca pe roate" pentru Saab, consideră Victor Muller.

Oladezii de la Spyker Cars au anunţat că vor crea şi alte modele pe platforma viitorului 9-3. Totodată, Victor Muller a confirmat că viitorul 9-3 va fi lansat în 2012 şi că 9-4x intră în producţie în aprilie 2011 la fabrica Saab din Mexic. Până atunci, însă, constructorul suedez de automobile se va axa pe producţia lui 9-5 şi dezvoltarea celor două modele. Jan Ake Jonsson, preşedintele şi şeful consiliului de administraţie al mărcii Saab, a declarat că este încrezător în şansele companiei de a aduce balanţa cheltuieli/profit la zero în 2012.  Pentru a realiza acest lucru, Saab trebuie să vândă circa 85.000 de unităţi pe an, iar profitabilitatea va fi realizată în momentul în care va fi depăşită această valoare. Planul lui Jan Ake Jonsson este de a creşte vânzările la 125.000 de unităţi pe an în următorii ani.

Via | JustAuto (înreg.)

Comentarii (2)

  • nasol
    Daca pana acum au vandut 10500 de unitati, de unde sa vanda 100 de mii pe tot anul, nu o vad bine pe Saab
    3 1
  • Asa cred si eu ,daca lucrurile vor merge tot asa in maximum 2 ani Saab este in faliment.Era evident ca o firma mica precum Spyker nu are cum intretine gigantul Saab! Multa bafta SAAB!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru