Spyker planuieste un Saab 9-4x dar renunta la 9-1

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.01.2010
Daca va reusi sa smulga Saab de sub umbrela GM, constructorul olandez Spyker va renunta la un viitor compact premium dar va continua proceul de dezvoltare al viitoarelor modele 9-3 si 9-4x.

Desi negocierile cu GM sunt inca in derulare, Spyker a dat publicitatii planul sau de relansare pentru Saab. Daca olandezii vor reusi sa devina stapani pe destinul constructorului suedez, primele masuri de restructurare se vor indrepta catre gama de modele.

Victor Muller, presedintele executiv Spyker, a declarat ca intentioneaza sa sustina procesul de dezvoltare a noii generatii 9-3, programata sa debuteze pe piata tocmai in 2012. Pana atunci insa, inginerii suedezi vor avea de lucru la nasterea mult anticipatului SUV 9-4x, care ar urma sa primeasca si el unda verde din partea noilor proprietari.

O eventuala preluare de catre Spyker nu va fi privita insa cu ochi buni de cei care isi doreau o compacta premium, capabila sa rivalizeze cu BMW Seria 1 sau Audi A3. Muller a declarat ca nu exista sanse de productie pentru un viitor 9-1 in urmatorii 5-6 ani.

Chiar daca se va schimba conducerea, sediul central va ramane tot in Trollhattan, locul unde vor lua nastere in continuare modelele suedezilor, exceptie facand doar viitorul 9-4x.

Presedintele Spyker a declarat ca relatia cu GM va dura multi ani de aici inainte, americanii urmand sa furnizeze componente si motoare.

Spyker se va folosi la randul sau de tractiunea integrala Saab si de o serie de componente marunte. In plus, dealerii Saab vor putea vinde in showroom-urile lor si exemplare Spyker.

Cursul negocierilor capata o turnura pozitiva, GM hotarand sa demareze din nou productia modelelor 9-5 si 9-3 cabrio, incepand cu data de 11 ianuarie.

via | Autocar

Comentarii (2)

  • ......
    sper ca Spyker va cumpara Saab
    11 0
  • Devorattor
    Saab fara 9-1 ?!
    Faptul ca intentioneaza sa renunte la 9-1 e o idee destul de proasta! E adevarat ca o firma ca Saab nu o prea vezi facand autoturisme mini, de oras, dar o compacta sport gen Audi A3 sau BMW seria 1, eu zic ca nu strica deloc la casa omului! Ganditi-va ca pe fondul crizei economice si mai ales in Europa de est, compactele avor avea tot mai mare cautare. Parerea mea este ca Spyker ar trebui sa se gandeasca mai bine!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru