Spyker: “Saab va deveni un constructor profitabil din 2012”

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 27.03.2010
Spyker doreste ca proaspata lor achizitie in materie de constructori auto sa devina o firma profitabila incepand cu anul 2012.

Olandezii de la Spyker au planuri mari in ceea ce priveste profitabilitatea si productivitatea Saab. Acestia isi doresc ca pana la sfarsitul anului Saab sa vanda undeva intre 50.000 si 60.000 de unitati, iar productivitatea constructorului suedez sa creasca cu 18 procente. Saab a vandut anul trecut 39.903 unitati, in timp ce in 2008, 93.395 de persoane si-au achizitionat un model suedez.

Calculele analistilor, in ceea ce priveste vanzarile pe anul 2010, nu se aseamana cu cifrele estimate de Spyker, acestia spunand ca Saab trebuie sa vanda 75.000 de unitati pentru a dispune de un flux de trezorerie pozitiv. La acest capitol nici constructorul olandez nu sta prea bine, Spyker inregistrand o pierdere neta de 22.9 milioane de euro in 2009. In afara de pierderile suferite la capitolul profit olandezii au inregistrat si o scadere a productiei, de la 43 de unitati fabricate in 2008, la 31 de supercar-uri produse in 2009.

De asemenea, Spyker va achita in aceasta vara ultima transa din intelegerea cu GM, cele 24 de milioane de euro urmand sa fie platite integral din fonduri proprii.

Planurile pe termen lung ale olandezilor spera sa isi atinga scopul in 2012, an in care se preconizeaza ca Saab va deveni un constructor profitabil. “Multi oameni ne intreaba de ce Spyker crede ca poate face din Saab un constructor profitabil pana in 2012, mai ales ca Saab a fost perceputa ca o afacere neprofitabila timp de doua decenii cat s-a aflat sub conducerea GM”, a declarat Victor Muller, directorul executiv Spyker.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • eu cred .....
    ca saab a fost neprofitabil din cauza GM si ca spiker va aduce profit in primul rand din cauza renumelui exclusivist si poate daca v-a umbla si la calitate .........
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru