SSC vrea sa bata recordul lui Veyron

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.03.2007
Americanii de la SSC vor sa doboare recordul pentru cea mai rapida masina de serie, detinut in prezent de Bugatti Veyron, cu supercar-ul Ultimate Aero TT.

Shelby Super Cars (SSC), producator american de masini de performanta, pregateste Ultimate Aero TT, model cu care intentioneaza sa doboare recordul pentru cea mai rapida masina de productie din lume. In prezent, acest titlu ii apartine modelului Bugatti Veyron.

Condus de Jerod Shelby, fondator si director de design, SSC a anuntat astazi ca va incepe testele pe data de 21 martie, pe o autostrada de 19 kilometri din Nevada. SSC a semnat si un parteneriat cu MKM Racing, care prevede ca acestia sa asigure securitatea testelor si sa ofere o verificare independenta cu ajutorul capcanelor laser.

Pentru a dobori recordul de viteza, care este acum de 407 km/h, SSC va folosi un model de doar 1247 kilograme. Supercar-ul vine echipat cu un motor V8 bi-turbo de 6.2 litri care pompeaza 1183 de cai putere si ofera un cuplu motor de 1.094 Nm. Coeficientul aerodinamic este de doar 0.357. Cu asemenea performante, SSC se asteapta ca Ultimate Aero TT sa atinga o viteza maxima de 439 km/h.

La capitolul dotari interioare, Aero TT nu duce lipsa de tapiserie din piele fina, scaune Recaro, sistem audio cu 10 difuzoare, navigatie prin satelit, DVD, camera pentru mersul cu spatele.

Modelul beneficiaza si de un sistem hidraulic care ridica garda la sol cu 4 inch, in cazul drumurilor grele.

Comentarii (9)

  • posibil
    Sunt convins ca americanii pot sa bata recordu celor de la bugatti in privinta vitezei de top dar nu sunt sigur insa ca acea masina va putea negocia viraje la orice viteza . de mers tare si drept americanii se pricep cel mai bine ! bafta sa aiba :)
    0 0
  • cedrik
    beton
    "Modelul beneficiaza si de un sistem hidraulic care ridica garda la sol cu 4 inch, in cazul drumurilor grele." 4 inch e 10 cm... nici seatu meu nu e asha inalt.. s or fi gandit la drumurile din romania? hmm.. pe de alta parte vad ca e albastru..si aprca parca seamana cu loganu :)
    0 0
  • Bugatti vs ????
    Sa fim seriosi...nu putem compara o mashina sport ca SSC cu Bugatti care este o mashina de mers la piatza daka vrei...si la intoarcere poti sa mergi cu 400KMH fara sa ai probleme in ambele cazuri...asta ca sa nu vorbim de design...
    Pe mine sincer ma plictisesc toti cei care vor sa depaseasca Bugatti....probabil vom mai astepta 15-20 ani ca sa apara o asemenea masina. La fel cum nimeni nu a depasit Mclaren F1. Sunt mashini unice...care nu se pot compara cu nimik altceva.....
    Desi din punct de vedere viteza maxima pot fi depasite...d.p.d.v. istoric si imagine...NO COMMENT
    0 0
  • asa si eu
    coef aerodinamic
    ce coef aerodinamic e ala de 0.357 care e extraordinar? Sa ne faca si noua o introducere ... care e unul bun ca cred ca si Logan-ul are atat ;-) Apropos nu-s fan
    0 0
  • plin de erori articolul
    Plin de erori articolul baieti. Dati un google si o sa vedeti datele corecte precizate de altii.
    0 0
  • AndreiRN
    Orice viteza???
    "nu sunt sigur insa ca acea masina va putea negocia viraje la orice viteza."
    Ceva termeni technici care nu prea au legatura cu realitatea. Nici macar cel mai bun avion nu poate negocia virajele cu orice viteza. Legile fizici si ale dinamici nu permit asa ceva niciunui obiect cu oarecare greutate.
    Arata bine si o sa mearga bine la un pret mai redus. La Bugatti este mai mult numele decat ingineria si va spun ca l-am vazut de la 1m.
    0 0
  • cu niste proiectoare de bazar,faruri de ford galaxy si stergator de dacie si cu un look ieftin de 2 lei cu caroseria lucrata din fibra la nea' Mitica aceasta masina cu iz oriental vrea macar sa aspire la veyron???????????????????????
    0 0
  • DUPA CELE CITITE NU MAI AM CUVINTE
    MASINA ARATA BINE DAR NU VAD CUM O SA FACA EL PE B.VEYRON....CHIAR DACA IL INTRECE TOT NU CRED CA POATE SA FIE MAI STABIL,DAR LA FORMA SPUNE-TI VOI CE VRETI DAR ARATA MAI BINE DECAT VEYRON. ASA MASINA VREAU SI EU SA AM IN CURTE CHIAR DACA AS MERGE CU EA NUMAI DUMINICA PANA LA BISERICA SAU LA PIATZA CA LA DRUMURILE NOASTRE CU TOT CU GARDA EI DA CU BURTA DE CEVA. A DAT UN NAVARA LA NOI IN ORAS CU BURTA DE ASFALT SI NU DA ASTA.....ASTEPT NOI STIRI CUM A BATUT SAU A INCERCAT SA BATA PE VEYRON
    0 0
  • Adam Toma
    Articol scris cu dosu'
    Pe acest site numai greseli. Probabil sunteti platiti cu 2-3 milioane/luna sau cu nasturi, daca doar atat va duce debla. Autostrada de 19 kilometri ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru