Steve Cropley, redactor-şef Autocar: "Dacia Duster merita mai mult la Maşina Anului"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 29.11.2010
Locul al şaptelea ocupat de Duster în clasamentul Car of the Year le-a lăsat un gust amar unora dintre membrii juriului. Aceştia considerau că modelul Dacia merita mai mult.

Steve Cropley, editor al revistei britanice Autocar şi unul dintre cei şase britanici cu drept de vot în cadrul concursului Maşina Anului 2011, susţine că poziţia finală a lui Dacia Duster în finala Car of the Year 2011 este una complet nemeritată. Cropley a votat Duster pe locul al doilea în topul preferinţelor sale.

"Sunt dezamăgit de clasarea lui Dacia Duster, care în topul meu s-a clasat pe locul al doilea. Ştiu că modelul contribuie cu relativ puţine lucruri la dezvoltarea automobilului, însă aduce mult stil şi utilitate pentru extrem de puţini bani. Coboară sub nivelul unor SUV-uri precum VW Tiguan şi Ford Kuga cu până la 10.000 de lire sterline (n.n. circa 12.000 de euro), ceea ce reprezintă un succes remarcabil", spune Cropley.

Jurnalistul britanic a fost mulţumit, totuşi, cu faptul că Nissan Leaf a primit premiul cel mare din partea celor 59 de membri ai juriului din 23 de ţări europene. Cropley a votat Leaf pe prima poziţie: "Nissan leaf a fost câştigătorul meu în acest an, deci sunt fericit să-l văd pe pria poziţie.

Face mai mult decât concurenţa sa pentru a aduce la stadiul de normal maşinile electrice", spune acelaşi Steve Cropley.

Nissan Leaf a reuşit să câştige ediţia 2011 a concursului Car of the Year în ciuda faptului că opiniile juraţilor au fost dintre cele mai diverse. Astfel, au existat membri ai juriului care au poziţionat Nissan Leaf pe ultimul loc în topul preferinţelor personale, modul de punctare fiind unul dintre cele mai diverse întâlnite în istoria competiţiei europene.

via | Autocar

Comentarii (11)

  • .....
    da dar volvo merita si el
    8 12
  • pentru IGNORANTII din tara asta
    1. modelul contribuie la dezvoltarea automobilului
    2. [...] face mai mult decât concurenţa sa pentru ca aduce la stadiul de normal maşinile electrice

    asta o spune un sef de publicatie. Bine, nu se compara cu "geniile" autohtone ce bantuie forumurile si sunt jignite de ideea de eco, dar poate pricepi si mucosii de la noi cam cum merg treburile in lumea CIVILIZATA
    16 4
  • Sunt de acord cu ambele afirmatii: Nissan Leaf merita locul 1, iar Dacia Duster merita mai mult decat locul 7... chiar si asa locul 7 din 41 de modele nominalizate este o performanta. Bravo Dacia!
    31 1
  • Car of the year e un fel de Eurovision, asa ca intotdeauna au existat si vor exista discutii. Duster trebuia sa se claseze in primele 3.
    17 3
  • Duster
    O fi Duster ieftin,da' are o tehnologie veche de 5-10 ani...bine,acu' daca avea tot ce-i mai nou pe ea,era vreo 18.000,nu 10.000...si Leaf chiar merita locul 1...eram cam reticent cand am auzit prima data de Leaf,dar cred ca e un pas inainte in istoria automobilului...
    4 14
  • parere personala:locul I il merita Alfa Giulietta
    4 7
  • @Spikey27
    toata lumea se pricepe la masini .. hahaha
    n-am degete la maini sa-ti enumar cate modelele au "tehnologie veche de 5-10 ani" si care numai lowcost nu sunt, iar tu critici Duster-ul?! incearca sa studiezi mai indeaproape oferta Duster si vei gasi o groaza de "bunatati" cu bani putini... nu scrie din imaginatie... testeaza masina!
    13 2
  • Giuleitta
    Giulietta merita de departe ultimul loc.Urata cu spume (vezi botul oribil),motor de 2 lei (test Auto-Bild "Quadrifoglio Verde").In rest ,ok pentru Leaf prin noutatea adusa.
    6 1
  • infomoto.ro
    nu e corect sa vedem ce aduce fiecare cu adevarat util?
    daca leaf apara eco, volvo pietonii si duster buzunarul, poate nici nu e nevoie sa-l vedem ca un top de auto ci mai mult o scara de prioritati general valabile ...

    fara aer curat generatiile viitoare nu vor fi prea fericite, nu prea ai cum sa te bucuri de viata cu picioarele rupte si poate in contextul asta, banii ajung sa fie pe buna dreptate doar mijlocul si nu scopul ;)

    nu stiu exact cu ce au contribuit celelalte modele ...
    6 0
  • sebulba
    ...
    mor cand va aud pe astia cu "contributie in istoria automobilului" vis-a-vis de broasca aia cu ochii beliti care este leaf...vorbim peste un an, cand comparam si cifrele de vanzari ale urateniei...
    1 7
  • @sebulba
    Parerea ta nu e parerea tuturor... de fapt mai mult ca sigur esti in minoritate... Nissan Leaf e chiar simpatic. Se spune ca are si o aerodinamica de invidiat. Eu zic sa astepti sa-l vezi in realitate.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru