Strainii vor plati amenzile primite in Marea Britanie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.11.2007
Strainii care vor primi amenzi in Marea Britanie vor fi urmariti pentru achitarea lor si dincolo de granite.

Esential

700.000 de amenzi raman neplatite de soferii straini in Marea Britanie.

Britanicii au nascocit o noua lege menita sa le aduca fonduri imense de pe urma amenzilor acordate. Pana acum soferii straini care incalcau legea pe taram britanic nu puteau fi urmariti pentru faptele lor dincolo de granitele UK.

Potrivit actualei legislatii, guvernul englez nu poate sa traga la raspundere soferii straini care nu isi platesc penalizarile dincolo de granitele sale, anual 700.000 de amenzi fiind anulate. Se pare insa ca regulile se vor inaspri si o noua lege va fi supusa votului, pentru a permite autoritatilor britanice sa continue procedurile si dincolo de granitele tarii.

Pana in prezent guvernul englez a pierdut cateva confruntari cu soferii de peste hotare care au apelat la Comisia Europeana pentru a-si recupera masina. Cele 700.000 de amenzi neachitate anual vor genera o infuzie mare de fonduri in vistieria orasului Londra, unde au fost emise 50% din numarul amenzilor neplatite.

Englezii sunt recunoscuti pentru legislatia aspra si amenzile foarte mari. In Londra politia a montat radare in interiorul cosurilor de gunoi, a dublat taxele pentru evitarea congestionarii traficului si a marit pretul amenzilor pentru parcarea neregulamentara.

Comentarii (2)

  • Marius
    Corect
    Asta da circulatie civilizata la englezi. Nu ca la Romanica noastra unde toti derbedeii si smecherii adevarati sau de ocazie au impresia ca pot face ce vrea scula lor (precum bandele de derbedei din filmul Mad Max) :P
    0 0
  • Depinde
    De multe ori cand esti intr-o tara straina te mai incurci in trafic (mai ales ca britanicii au si ciudatul obicei sa mearga pe banda gresita a strazii :). Daca amenzile sunt mari si pt. englezi care sunt obisnuiti cu trai scump pana si in comparatie cu UE atunci vai de soferii straini.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru