Stranutul la volan cauzeaza accidente

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 16.04.2008
Un studiu britanic dezvaluie ca peste 2 milioane de soferi au facut accident din cauza stranutului la volan.

Esential

21% dintre soferii britanici sunt alergici.

Un studiu efectuat in Marea Britanie arata ca mai mult de 24 de milioane de soferi, aproximativ 72% dintre soferii britanici, sunt expusi la tot felul de senzatii in timp ce se afla la volan.

Studiul britanic a cautat sa cerceteze efectele mancarimilor, a lacrimatului, a nasului infundat sau a stranutului asupra soferilor aflati in trafic.

Cercetarea sociologica comandata de societatea de asigurari auto Esure a dezvaluit ca mai bine de 2 milioane de soferi au provocat un accident rutier din cauza ca au stranutat in timp ce conduceau. Mai mult, studiul a relevat ca nu doar stranutul soferilor este periculos ci si stranutul pasagerilor, lucru care distrage atentia de la condus.

Peste 630.000 de cazuri de accidente au fost semnalate in urma stranutului pasagerilor din masina. S-a stabilit ca 21% dintre soferii britanici sunt alergici la praf, fapt care duce la nenumarate stranuturi in timp ce se afla la volan.

Peste 50% dintre cei intervievati au recunoscut ca in timp ce stranuta inchid ochii, iar 30% spun ca isi iau mainile de pe volan.

Brian Lipworth, profesor-doctor specializat in alergii si deficiente respiratorii, a declarat: “Alergicii la praf pot stranuta de cel putin 50 de ori pe zi.

Un stranut la 120km/h poate insemna parcugerea unei distante de 100 metri cu ochii inchisi, lucru extrem de periculos care poate duce la accidente grave”.

Via | Esure 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru