Studiu britanic: "Sistemele GPS sunt periculoase!"

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.08.2008
O analiza a companiei Direct Line sustine ca sistemele GPS distrag atentia si sunt potentiale surse de accident.

Esential

300.000 de accidente au avut loc in Marea Britanie din cauza indicatiilor eronate ale sistemelor GPS.

Sistemele GPS, vazute de majoritatea soferilor ca unele dintre cele mai utile gadget-uri inventate pentru a usura viata la bord, sunt elemente care in foarte multe cazuri distrag atentia si provoaca multe accidente. Concluzia vine in urma unui studiu realizat de compania de asigurari britanica Direct Line, acesta analizand 14 milioane de posesori britanici ai unor astfel de sisteme.

Conform studiului, in Marea Britanie au avut loc nu mai putin de 300.000 de accidente cauzate de erori generate de indicatiile sistemului GPS, mai multe milioane de soferi sustinand ca au fost pusi in situatii limita (manevre periculoase precum condusul masinii in contrasens). O alta concluzie a sondajului realizat de Direct Line este aceea ca unul din 50 de soferi britanici sustin ca sistemul GPS din dotare este singura cauza a unui accident in care acesta a fost implicat.

"Soferii trebuie sa inteleaga ca, desi sunt asistati de navigatorul prin satelit, nu trebuie sa preia complet si cu orice cost indicatiile GPS-ului, mai ales cand e vorba de securitatea stradala", sustine Margaret Game, consultant al Direct Line.

Opinia acesteia este intarita de Katie Shepperd, oficial al unei asociatii britanice care se ocupa de siguranta rutiera: "Vreau sa cer fiecarei persoane care va intra in posesia unui sistem GPS sa analizeze corect gradul in care acesta poate fi utilizat corect si fara a pune in pericol siguranta celor din jur".

via | Repubblica

Comentarii (10)

  • cozappz
    GPS on, Brains off?
    0 0
  • bine zis
    Si daca tot te anunta vocal cand sa faci stanga sau dreapta hai sa inchizi si ochii, ce rost mai are sa te uiti la drum.
    0 0
  • URAGANU
    EngleJii
    Daca au atatia bani incat nu stiu ce sa faca cu ei, ii cheltuie pe studii idioate. Cred ca i-ar ajuta pe toti soferii sa bage voci porno in GPS, atunci toti vom sta excitati si vom fi foarte atenti si activi :)))))))))))))) Acummmmmm, ahhhhhhhhhh, bagaaaaaaaa, in vitezaaaaaaaaaaaa, ahhhhhhhhhh siiiiiiiiii, faaaaaaaaaaaaa la dreaptaaaaaaaaaaaaaa ... ahhhhhhhhhhh Bravo ! (Cam asta ar fi umorul Englezesc daca noi am face ce fac ei si ei nu)
    0 0
  • mvandrei
    si omul nu ma gandeste deloc? adica... okiti spune GPS-ul sa virezi la dreapta pe o strada la inceputul careia iti arata indicator de sens unic, d'oh nu poti sa alegi alta strada? GPSul oricum iti va creea alta ruta, prin cea aleasa de tine. Pentru asta, ar trebui dati in judecata cam toti, cei care produc softul politia , etc pentru ca cei care modifica un drum si il fac cu sens unic sau il blocheaza ar trebui sa le comunice celor care au facut softul iar acestia sa upda-teze imediat softul....
    0 0
  • Niste meseriasi...
    Din pacate avem si noi cam multe specimene care au impresia ca daca si-au luat "scula da masina" gata, conduce masina pentru ei.Dinspre partea mea, n-au decit sa-si testeze airbagurile prin orice copac, da' ce te faci cind vin pe contrasens sau iti taie calea?
    Astora probabil li se aplica si observatia lui cozappz.DACA dispun de dotarea nr. 2...
    0 0
  • iq-ul soferilor
    da' iq-ul cat e? iq-ul! iq-ul cat e?
    0 0
  • ursus2
    Ok
    Au dreptate!Era sa lovesc masina in urma unor instructiuni primite de la un amarat de gps.Mi-a zis sa fac la dreapta si era interzis:frana mai brusca si soferul cu masina din spatele meu care venea in urma mea ma lovit usor....
    0 0
  • feri doamne...
    Britanici astia is complet idioti, imediat o sa faca studiu cu vaci, care sunt influentate negativ de ozn`urile care trec la joasa altitudine... cineva chiar ii platit pt aceste studiile tampite?? omg
    0 0
  • deminij
    "PRIMA LA DREAPTA"
    DREAPTA CEALALTA BA BOULE! =)
    0 0
  • ursus2
    @deminij
    MULTUMESC DE COMPLIMENT MAI CAP DE BOU!CE SARITOR ESTI IN A FACE O CORECTIE/ERECTIE!AM NEVOIE DE UNA!TE BAGI?RAZI CA MUTA LA P..A.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru