Studiu: "Soferul francez, pericol public!"

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 09.04.2008
O cercetare sociologica realizata in Franta arata gradul de pregatire si disciplina precara a soferilor din aceasta tara.

TNS Sofres a efectuat un studiu complex asupra comportamentului si caracteristicilor soferilor francezi. Studiul institutului sociologic a fost comandat de societatea de asigurari Axa.

Rezultatele inregistrate sunt consecintele analizarii unui numar de 800 de soferi din Franta. Asadar, peste 30% dintre cei intervievati au recunoscut ca folosesc frecvent telefonul mobil in timp ce conduc, iar 25% sustin ca se urca la volan chiar daca au baut mai mult de doua pahare de alcool.

In ceea ce priveste incalcarea regulilor de circulatie, studiul sociologic a relevat date ingrijoratoare pentru siguranta traficului din Hexagon. Circa 27% dintre cei chestionati recunosc ca merg cu 160-170 km/h pe autostrazi, chiar daca limita de viteza este de 130 km/h. 76% au recunoscut ca trec pe culoarea galbena a semaforului, iar 24% ca depasesc linia continua.

Printre alte infractiuni rutiere obisnuite in randurile soferilor francezi se numara asa zisa depasire prin triplare sau slalomul printre celelalte masini participante la trafic.

De asemenea, un sofer din doi nu adapteaza viteza la starea spatiului carosabil sau nu pastreaza distanta regulamentara.

Via | Caradisiac 

Comentarii (30)

  • Si romanii?
    Articolul se potriveste ca o manusa soferului roman(aici cuprinzand individul ca reprezentant general). Mai trebuie de adaugat ca acesta mai trece si pe rosu, blocheaza intersectiile desi exista marcaj galben in mijlocul ei, depaseste si merge pe linia de tramvai(chiar si pe cea de 41, a se vedea un video mai vechi) si multe altele care nu imi vin acum in cap, dar de care m-am saturat in traficul romanesc. N-oi fi eu sfant sau super legist, dar stiu ce inseamna bun simt. Salutare!
    0 0
  • AndreiRN
    Comparatia
    Comparatia cade binisor dar e de mentionat ca francezi au un asfalt de calitate si masini ceva mai performante si nu au carute, oii, vaci sau juniori ce joaca fotbal pe carosabil. In general francezi sunt neconformisti si nu le place disciplina cam la niciun capitol.
    0 0
  • dadada
    Daca s-ar fi facut asta in Romania , s-ar fi spart toate tiparele !!! Andrei , se scrie "francezii".....oi , nu oii.....Francezii sunt nonconformisti , dar au bun simt !
    0 0
  • Francezu`...
    Ba baiaaaatule, noi, adik romanii condecum de 10 ori mai bine decat francezii; oamenii aia sunt niste incapabili si niste tzaranoi de prima mana...nici ungurii nu`s asha
    0 0
  • Cristi
    Pentru semnatarul articolului
    Stimabile, acelea nu sunt infractiuni rutiere, cum le denumesti dumneata in articol, ci contraventii. Daca erau infractiuni, insemna sa se inceapa urmarirea penala impotriva acelora care au comis faptele respective, in calitate de invinuiti. Si eventual sa ajunga in fata instantei, in calitate de inculpati, sa fie condamnati si sa aiba cazier. Ori toate astea nu se intampla, pentru ca acelea sunt niste simple contraventii, care se sanctioneaza cu amenda contraventionala si nu cu dosar penal si cazier.
    0 0
  • TARE
    Propun sa se realizeze si la noi un studiu de genul asta :D
    0 0
  • uniku007
    inceput de studiu
    daca tot se propune sa se inceapa un astfel e studiu si daca tot se fac astfel de comparatii cu Romania, pai ar trebui sa stie ca exista soferi care au doar doua pana la patru clase de educatie scolara...intreb astia cum si-au luat carnet ? La mine in oras era un sofer de taxi care avea doar doua clase...cine i-a bagat pe astia in trafic ? Ce anume le confera mai multe drepturi soferilor de taxi care incalca frecvent reguluile de circulatie...un lucru nostim: am fost de fata cand doua taxiuri ale aceleiasi firme s-au ciocnit in cea mai mare intersectie - minor, ca de aia zic ca e nostim, dar am si vazut intr-o seara, in aceiasi intersectie un taxi zburand prin aer si distrugand 3 masini in aceiasi intersectie...ei nu respecta reguli ?poate am deviat, dar ideea e ca toti ar trebui sa respectam niste reguli si atunci nu ar mai fi probleme, eu spun ca nu viteza ucide ci prostia.
    0 0
  • pentru SdB
    binenteles ca s-a gasit patriotu' ***** sa comenteze cum sunt romanii cei mai tari peste tot...
    0 0
  • toteu
    taximetristii conduc ca dracu` din cauza ca majoritatea firmelor de taxi sunt detinute de mai marii politiei, si li se da doar avertismente
    0 0
  • comment
    Probabbil ca statistic asa este, insa eu am avut ocazia sa stau mai mult timp printre ei si pot spune ca e o diferenta de la cer la pamant,intre soferii francezi si romani. Si nu in favoarea noastra. Mai ales din punct de vedere al disciplinei.Nu uitati ca in Franta este legal sa bei un pahar de vin sau 2 beri (330 ml)
    0 0
  • tot bmw...
    ptr Andrei si Alex
    Trebuie sa va contrazic domnilor, in primul rand nu au maini mai performante ca la noi, singurele masini mai rasarite sant taxi urile, si in al doilea rand nici prea mult bun simt n au.....
    0 0
  • corsicanu
    ratatiii
    sunt niste imbecili francezi astia.isi permit sa faca prostii pt. ca stau bine cu asigurarile.romanii le dau clasa la ...aia.in primul rand de dexteritate care conteaza cel mai mult intr-un oras mic si imbicsit ca bucurestyul nostru drag.a se face distinctie intre soferii bucuresteni si cei din restu tarii care sunt la fel de .....v-am pupat brusk
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    pai ...
    Daca s-ar face un studiu si la noi ... nu stiu ce rezultate ar iesi ... SOFERUL ROMAN ... APOCALIPSA ... recunosc ca nici yo nu sunt sfant ... incalc foarte des regulile de circulatie ... dar cand slujba care o ai inseamna sa fii in trafic juma' de zii ... disperi .. turbezi ... va salut
    0 0
  • audist
    sofatul in hexagon
    Se merge ca naiba in franta. Nu se asigura. Depasesc pe autostrada de parca banda de viteza este pt viteze intre 90 - 100. IN orase parcheaza cum au chef. La fel si portughezii. Cei mai disciplinati de departe sunt elvetienii. Dar nu pt ca sunt elvetieni ci pt ca amenzile sunt atat de mari incat si cel cu jaguar sau inginity se gandeste de 2 ori. ps. romanii conduc mai bine.
    0 0
  • studiu eronat ...
    Cei care au facut acest "studiu", nu au luat in seama soferul cipriot . Cu siguranta cipriotii sunt cei mai prosti soferi ... si nicidecum francezii.
    0 0
  • :))
    Sa vina an bucuresti sa faca un studiu lol
    0 0
  • laissez-moi sourire
    doucement!
    0 0
  • flaviu
    heheheh
    lucruri banale si frecvente...si nu reprezinta nimic...atata timp cat nu este ranit nimeni din cauza acestora
    0 0
  • numai cei...
    dintre noi care traiesc acolo de ceva vreme, adica un timp mai indelungat, ar trebui sa se pronuntze, tocmai ca sa fie obiectivi. Daca situatia asta este un fapt general, este belea nene pentru ei. Daca este doar asa, ca in Bucuresti, unde tot timpul exista o fauna pestritza, in mod permanent pe carosabil de dimineatza pana seara, se poate rezolva prin insasi propria lor organizare a circulatiei. Pentru ca ei au resurse, de aia afirm asta. Daca "questia" asta este peste tot, e grav, pentru ca asta dovedeste o densitate mare, omniprezenta, a emigrantilor, parvenitilor sociali de tip "schmekeri" care s-au aciuat pe acolo, venind din estul nostru drag si care se dau localnici dar cu aerele bine stiute, precum si amestecului de indivizi din ograda proprie care...nu nimeresc niciodata drumul. In rest "sante"
    0 0
  • asig
    nu uitati ca studiul a fost comandat de catre o societate de asigurari. deci trebuia sa iasa prost pentru a justifica scumpirea primelor de asigurare(nici macar nu face referire la cate accidente au provocat respectivii ci doar la pericole potentiale)
    0 0
  • vyorel
    Semaforul ! ! !
    Oare nimeni nu poate rezolva problema cu semaforul din Bul.Dacia si str.Polona ? Au un ciclu de repetare foarte prost.Daca stai 1 ora si urmaresti ...ambele arata rosu si bineinteles verde,ceeace este foarte grav.Cunosc problema asta si personalul antitero care pazesc consulatul Indiei,deoarece au un post acolo la poarta.Sincronizarea semafoarelor din zona aceea este foarte periculoasa,mai jos la 300 metri pe strada polona la semaforul cu Str Eminescu a murit Teo Peter ! Oare trebuie inca o victima pentru repararea unui semafor ??? Toti traim in Romanica asta !!!
    0 0
  • judge dredd
    PENTRU CRISTI
    In legislatia franceza, au denumirea de INFRACTIUNI, ca si in engleza, penalty, felony...etc
    0 0
  • extraordinar!!!! si noi la fel
    articolul asta se potriveste cu bancul ala de pe vremuri:se duce ceausescu in china si intreaba :"dar dizidenti aveti?" i se raspunde: "foarte putini, doar 23 de milioane" la care leana spune: "nicule, si noi tot atati avem!"la noi viteza minima legala este +10 km/h, un pahar-doua de vin nici nuse simte, galbenul este informativ si rosul facultativ, slalomul e sport national....
    0 0
  • Un prieten
    Bârna din ochiul nostru
    Cred ca ideea articolului din Automarket a fost sa ne vedem "bârnele" din ochii noştri pentru toţi ne-am săturat să ne înjure alţii şi să ne taie faţa, dar niciunii care conduc aiurea nu au fost în vreo ţară mai civilizată. Am fost în Germania, Austria, Ungaria >>> trafic de salon. Duceţi-vă în Italia şi veţi întâlni o cizmă de Românie. Taie calea, înjură, arată "....", umple banda de siguranţă. Oare pentru că suntem latini trebuie să ne complacem în ideea că nu putem fi şi civilizaţi. SUNTEM ANIMALE care nu lasă nimic de la ele. Până nu te bate rutieristul cu o amendă de sute sau mii de euro eşti Căpcăunul din "pădure". Ne plângem de infrastructură, dar nu vedem că 50% iau permisul cu şpagă. Un proxenet nu avea permis într-un oraş, dădea în stânga şi în dreapta. L-au prins cu televiziune şi cine credeţi că l-a învăţat > cel care l-a prins şi care a mai mâncat de la el. S-a făcut dosar penal, dar a fost învăţat ce să scrie. La o săptămână a "cumpărat permisul contra 2500euro " pentru toate categoriile şi ne râde în nas. Întrebaţi-vă românilor de la ce instiţuţie publică acumpărat permisul şi acum ne râde în nas. Sunt poliţist şi îmi este scârbă de unii cu care trebuie să intru în serviciu. Fiţi românilor oameni pentru că aşa cum tratezi, aşa vei tratat. Doamne ajută tuturor.
    0 0
  • latin
    credeam ca irlandezii sunt catastrofa pe sosele,nu ca n-ar stii sa conduca (stiu chiar bine) dar is foarte indiferenti si egoisti.asta pana am ajuns in Romania..fereasca Dumnezeu.
    0 0
  • felicitari
    foarte bun comentariul de mai sus...ma bucur ca exista reprezentanti ai ministerului de interne care gandesc si vocare vorbesc asa...felicitari domnule...iata cineva care e constient cat de penibil e sa fii omul cu agenda...pentru ca la noi politistii asa intervin,folosint agenda din dotare...cat despre soferii romani...lasati-ma fratilor...va credeti soferi mai buni?uitati-va cum sunt parcate masinile,cu rotile strambe,pozitia masinii de 3 metri de bodura,ocupand si banda cealalta,uitati-va cum trag oamenii in pompa la benzinarie,uitati-va cum depasesc fara a baga treapta inferioara si te face sa intrii in sant pentru anu intra in el,uitati-va cum depasesc coloana la semafor pe contrasens...e un haos total...si sa vedeti in paris cum suntparcate masinile,la linie,perfect,...la noi sunt multi toparlani si nu e vorba numai de clasele sociale...e vorba de natura umana...de toata jena...si cei mai prosti soferi sunt taximetristii...nu stiu cum angajeaza firmele asemenea oameni care pun in pericol siguranta clientilor...dar pana la urma cine ar vrea sa lucreze taximetrist...un om lenes si incapabil intelectual sa faca altceva...vroiam sa ma iau si de loganisti care isi supraapreciaza masina dar cu alta ocazie...
    0 0
  • soferi
    .... macar frncezii recunosc ..... vreti sa vedeti soferi indisciplinati si tembeli si doare-ncuristi ? haideti in america ... astia vorbesc la telefon , beau cafeaua , fumeaza , se rad , se fardeaza , isi scriu jurnalele si printre altele conduc ...(noroc ca nu au schimbator de viteze ) ...dar pe maneta de semnalizare se pune praful .... se citeste pretul la haine in magazine din relantiul masinii .... chiar daca in spate e o turma mare de masini ..... vineri sambata duminica seara toti conduc bauti ...... daca incerci sa le explici ce gresesc - jumate iti arata degetul si jumate nu stiu despre ce vorbesti , nu exista banda de viteza , toate sunt de relax si atunci te pui sa faci slalom si esti considerat agresive driver ................kkt
    0 0
  • undei siguranta
    nu mai trebuia sa faca un astfel de sondaj fiinca si fara el se stie ca barbatilor le place viteza si mai ales le place sa incalce legea.asta se refera nu numai la francezi
    0 0
  • sailor66
    dreptatea ca topor
    sofer=descurca-te cum poti in trafic....la cat de mare e parcul auto comparat cu cat de putin s-a investit in infrastructura rutiera zau ca bateti apa-n piua!!! daca am avea si noi inter-state-urile si high-way-urile americane nu ati mai auzi de accidente cu 4-5 morti...noi avem doua asa zise autostrazi si alea fara echipaje de politie! toti mocartzanii ajunsi pe ele se cred michael schumacher sau ayrton senna...marea majoritate avand sanse a fi la dreapta celui din urma! cand va zbura porcul si rachita va face micsunele atunci vom fi si noi ponderati si civilizati in trafic....incet-incet departe ajungem!!!
    0 0
  • tomita
    studiu ingrijorator pe naiba...limitare la 130 pe autostrazi? pai ajungi in nspe ani la destinatie. mersul pe culoarea galbena este iar o mare vrajeala. slalomul printre masini e pericol daca nu e loc si respectivul forteaza nota. adica in trafic f aglomerat. in rest, daca soferii isi tin benzile si nu verifica retrovizoarele e normal sa faci slalom. triplarea la depasire in schimb e ceva destul de riscant.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru