SUA: Decesele în trafic au coborât la nivelul înregistrat în 1949

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.04.2011
Anul trecut, în Statele Unite, numărul deceselor a scăzut cu 3% faţă de cel din 2009. Valoarea înregistrată, 32.788 de oameni, este la nivelul celei consemnate în 1949.

Veşti bune pentru americani. O confirmă însuşi Ray LaHood, secretarul Ministerului de Transporturi al Statelor Unite, într-un comunicat oficial emis în acest weekend. Ultimele statistici arată o reducere considerabilă a accidentelor soldate cu deces pe şoselele americane, în 2010. Nivelul deceselor a atins un nivel extrem de scăzut, asemănător celui consemnat în 1949, pe fondul unei reduceri uşoare a traficului la nivel naţional.

"Scăderea deceselor înregistrate anul trecut este o veste îmbucurătoare şi ne arată că putem produce o schimbare. Cu toate acestea, mulţi prieteni sau cunoscuţi sunt ucişi în accidente care ar fi putut fi prevenite. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a face maşinile mai sigure, pentru a spori folosirea centurii de siguranţă şi pentru a menţine un nivel ridicat al atenţiei la volan", a declarat Ray LaHood.

Organizaţia americană NHTSA a declarat că numărul deceselor a scăzut cu 3% în 2010, comparativ cu 2009, de la 33.808 la 32.788 de persoane.

Valoarea este mai mică cu 25% faţă de cea înregistrată în 2005, de 43.510 persoane.

"Scăderea deceselor în trafic este un semn bun, însă trebuie să continuăm eforturile de salvare. NHTSA va continua să aplice măsuri de siguranţă stricte, pentru a reduce această valoare şi mai mult în anii care urmează", a declarat David Strickland, directorul organizaţiei NHTSA.

via | egmcartech

Comentarii (1)

  • in acelasi timp producatorii de masini de peste ocean dau in judecata statul petnru a opri o serie de masuri menite a creste siguranta pasiva a masinilor . . . vezi Doamne ca-i prea scump ca sa le implementeze . . .
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru