Subaru Impreza WRX, oficial!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 01.04.2007
Subaru vor aduce un suflu nou in gama odata cu lansarea noii generatii Impreza WRX. Noutatea absoluta: Impreza WRX e hatchback!

Publicatia americana Road and Track a publicat primele imagini cu cea mai noua creatie Subaru, continuatorul mitului Impreza. Iat-o, asadar, pe noua generatie a lui Subaru Impreza WRX!

Prima concluzie este faptul ca zvonurile s-au adeverit: Impreza este de acum hatchback! Si nu este o gluma de 1 aprilie! Nu vorbim neaparat o evolutie pozitiva a stilului, insa optiunile estetice sunt subiective astfel ca vom lasa la latitudinea fiecaruia sa judece noua imagine Impreza.

Ceea ce se stie cert in aceste momente este faptul ca noua Impreza este mai compacta decat generatie precedenta si, in acelasi timp, mai usoara, castigand intre 20 si 30 de kilograme la masa proprie.

Nu stim inca ce ne va propune Subaru din punctul de vedere al motorizarilor, insa ne asteptam ca, intre clasicele propulsoare boxer pe benzina, sa vedem la lucru in premiera noul diesel pe care Subaru l-a prezentat deja la Geneva si care va aparea oficial in a doua jumatate a anului.

Comentarii (23)

  • am auzit pe cineva zicand: arata ca un Hyundai de acum 10 ani ... personal, prefer actualul WRX
    0 0
  • Imi place!!!
    De cand ma stiu am avut o slabiciune pt masinile hatch si break si am urat din tot sufletul berlinele!! Printre putinele berline pe care nu am putut vreodata sa am supar au fost Impreza si Lancer datorita faptului ca acestea erau ceea ce erau si continua sa fie in continuare "ceva" super-rapid despre care nu puteam sa-mi inchipui ca vor arata candva altfel.
    Ma bucur totusi ca "se poate mai bine" (a se citi hatch), parerea mea este ca noua Impreza arata super in hainuta cea noua...
    0 0
  • sucks
    mai urata de atat nu puteau sa ofaca
    0 0
  • Ali Baba
    Mda, vanzarile dicteaza...
    Cei de la Subaru chiar aveau nevoie de o noua "gaselnita", pt ca doar performantele nu puteau sustine vanzarile in ritmul cerut de zilele in care traim.
    Totusi, asa cum s-a mai zis, schimbarea nu e neaparat o evolutie (in bine). Sa incerci sa schimbi atat de mult o legenda e intotdeauna riscant...
    Nu sunteeti de aceeasi parere?
    0 0
  • mi se pare ca ,copiaza putin modelele americane mai ales la fata
    0 0
  • acum cateva luni in Autocar a fost prezentat viitorul impreza (hatch e adevarat) si nu arata deloc asa. Cred in continuare si sper ca nu asta e noul impreza.
    0 0
  • cosmin
    fata arata bine ... spatele, mi-a rgeu sa spun. poate in realitate e ok ...
    0 0
  • impreza
    mie sincer nici ultimele doua modele nu prea mi-au placut... tot alea mai vechi au fost cele mai misto. Faptul ca s-a transformat in hatch nu e rau in sine, ramane de vazut cat de bine au reusit metamorfoza, pentru ca se bate cu nume serioase pe segmentul HOT HATCH. Oricum, mereu am zis ca daca as avea bani mi-as lua Impreza fara sa ma gandesc de doua ori. Sa vedem cum o sa arate.
    0 0
  • trase la xerox
    oricum in ziua de azi nu mai stii care de la cine copiaza, sau asta se datoreaza faptului ca producatorii trec masina desenata printr-un program de calcularea aerodinamicii etc, si rezulta masini aproape identice. Daca mai demult recunosteai un tip de masina de la distanta, azi (aproape ca) trebuie sa te uiti la emblema ei sa vezi de la care producator este. Parca vad ceva Mazda3 si ceva Focus in acest nou model a lui Subaru, si multe alte detalii de la alte masini japoneze. (ceva Honda CRV parca...)Locuiesc in Germania, si tre sa spun ca de multe ori pe autostrada vad cate ceva interesant, si ma intreb "de la cine o fi?" si ma apropiu de masina respectiva ca sa-i vad emblema...Pacat ca nu -si mai apstreaza producatorii liniile tipice si caracterul.
    0 0
  • Nu-mi place, dar tocmai de asta e OK
    De cand ma stiu am avut o slabiciune pentru berline si am urat din tot sufletul break-urile. Pacat de Subaru...Oricum mare pierdere nu e pentru ca, pe langa calitatea exceptionala, Subaru a excelat tot timpul si printr-o uratenie la limita monstruosului.
    0 0
  • sti
    acestea nu sunt pozele oficiale subaru. Pana la ora actuala au aparut zeci de poze cu viitorul impreza si berlina si hatck. oricum cert este ca mai avem o sansa pana la prezentare oficiala a pozelor de la subaru sa speram ca impreza pe langa versiunea in 5 portiere sa aibe si o versiune saloon a unui STI.
    0 0
  • Ali Baba
    Trase la xerox, zici?
    Auzi, Adi?
    Nu as vrea cu tot dinadinsul sa te contrazic, dar chestia pe care tu o zici nu e general valabila. Exista constrtuctori care sunt fideli caracterului, perseverenti in a pastra ceea ce face marca unica. Si nu ma refer la doar grila radiatorului (vezi BMW).
    Un exemplu? Alfa Romeo - parerea mea! Cand te uiti la un 159, nu ti se pare ca vezi foarte multe din 155-ul de acu' 10 ani?...
    Mie da! Sincer!
    0 0
  • Nashpa
    daca si asta arata a masina care sa poarte numele de WRX... ma doare capu ... sincer vechiul WRX ... da clasa
    0 0
  • pt ali baba
    da, ok, de acord, dar nu mai sunt asa cum era odata, ma refeream ca in general cam seamana una cu alta. Iar grila radiatorului de la BMW se ingusteaza pe an ce trece :-)) Sunt vreo 2-3 modele de japoneze care din spate de la distanta seamana perfect cu seria 3 BMW si cu clasa C-Mertz..Ok, sunt cateva produse care se distanteaza de masa, dar tre sa recunosti ca marea majoritate cam seamana intre ele., ceea ce gasesc ca e mare pacat...parerea mea..
    0 0
  • impreza
    e masina visurilor mele ,da sincer prefer versiunea veche ,chiar aia din 2005 ,unde-i look-ul agresiv ,prea stilizata priza de pe capota ,nu cred ca-s pozele reale si o prefer in locul unei europene plina de lux da in care sofatul e plictis total
    0 0
  • hmmm
    mai, m-am mai gandit la ceva... ceva ce imi trecuse prin minte mai demult. Tinand cont de felul in care a evoluat competitia in WRC, e clar ca viitorul sta in ograda hatch-urilor. Deci mi se pare o alegere fireasca pentru Subaru daca vor sa reintre cu sanse seriose in WRC, si nu se mai chinuie ca acum cu diamai berlina aia.
    0 0
  • impreza wrx
    dezastru total ... probabil ca designer-ul era prea beat ... si "cocosatul" acesta va concura cu evo X ? :))))))
    0 0
  • paradox
    cred ca sunt prea acrii strugurii pentru noi
    0 0
  • Freeman
    Subaru
    1. Nu imi place
    2. Ma bucura faptul ca nu sunt imagini oficiale
    3. Daca asa ar arata viitorul Subaru, va dati seama ca a fost facut dupa un studiu de piata ceva...nu poti scoate un model fara sa sti ce vrea clientul....un alt motiv pentru care ar scoate asa un design ar fi vanzarile slabe....degeaba place la toata lumea WRX-ul actual daca nu-l cumpara nimeni (aproape nimeni)...piata face jocurile....toate actiunile au un motiv....din trecut si o consecinta...in viitor....
    Chiar sunt curios sa vad imaginile oficiale....eu personal consider ca sunt masini adevarate 2 marci...Porsche si Subaru...ca si principiu...ca toata lumea face masini...
    0 0
  • lorenzo
    olcit rotunjit
    ....nu au nici o treaba astea de la Subaru...chestia e ca si in canada si in state toti sunt innebuniti de ce poate"bestia"mai ales daca-i mai dai si ceva special "sa manance".nu da nime banul pt.felul in care arata ci pt. faptul ca sta mai bine pe "drum"ca si concurenta. asta e!las ca-i fain logan-ul.
    0 0
  • pharao
    greu...
    da, grele sentimente ma incearca si pe mine, asa cum am vazut ca li se intampla si unora dintre voi.
    intr-adevar nu mai arata la fel de bine, dar sa nu uitam ca modelul actual a fost considerata masina cu cel mai ergonomic bord si cel mai bun "feeling" la condus.
    sunt sigur ca vor avea si o versiune berlina si performantele vor evolua fata de modelul precedent care este si in momentul de fata unul de referinta.
    raman si eu la ceea ce a afirmat mai devreme "Freeman" si anume ca Porsche si Subaru sunt doua marci deosebite care te fac sa cumperi masina pt placerea de a conduce.
    0 0
  • clarkkent
    marketingu strica feelingu
    saab 93 hatch cumva?
    0 0
  • Asa nu! WRX = sport , nu city
    Aaaaa....Pai asta numai Subaru Impreza WRX nu mai e! Nu pot sa cred ca au facut o asemenea schimbare....Nu mai e masina aia de curse pe care mi-o imaginam la orice ora ... Sper sa nu pateasca si EVO acelasi lucru...
    Urata nu e, dar nu se potriveste cu ce vrea sa fie!
    Sper sa revina la froma initiala cu viitorul model...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru