Subaru lucreaza la o versiune de performanta a lui Toyota FT-86

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.10.2009
Japonezii de la Subaru vor dezvolta o versiune STI a viitorului Toyota Celica, model creat in colaborare cu cei de la Toyota. Noul coupe de performanta va dezvolta circa 250 CP si va debuta in 2012.

Subaru va dezvolta doua versiuni ale modelului creat alaturi de cei de la Toyota, care va devenit urmatorul Celica. Astfel, pe langa versiunea standard adaptata la design-ul si tehnologia Subaru a modelului derivat din FT-86 Concept, Subaru va crea si o versiune de performanta a modelului nipon, care va fi lansata ulterior. Aceasta versiune de performanta are numele de cod 086A.

Potrivit primelor informatii, versiunea STI a lui FT-86 va fi echipata cu un motor boxer de 2.5 litri, care va dezvolta circa 250 CP. Platforma acestui model are tractiune spate, dar modul in care a fost proiectat sasiul permite implementarea unui sistem de tractiune integrala. Avand in vedere ca modelele cu tractiune spate au un avantaj in privinta aderentei la accelerare in fata modelelor cu tractiune fata, exista posibilitatea ca versiunea STI a lui Toyota FT-86 sa pastreze sistemul de tractiune implementat initial.

Subaru 086A STI va avea un aspect mai agresiv decat versiunea standard a lui FT-86 si va beneficia de o suspensie intarita si un kit de caroserie special. Atat performantele dinamice, cat si manevrabilitatea acestui model vor fi imbunatatite de catre inginerii diviziei de performanta de la Subaru.

Ecartamentul acestui model ar putea fi marit cu cativa milimetri, iar noul 086A STI va fi echipat cu jante mai mari.

Via | Autoexpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru