Sud-africanii aduc la Geneva un model electric de serie: Joule

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.02.2010
Compania sud-africana Optimal Energy va lansa la Geneva versiunea de serie a unui model electric, botezat Joule, care dezvolta 87 de cai putere si 280 Nm.

Esential

87 de cai putere dezvolta motorul electric instalat pe Optimal Energy Joule.
300 de kilometri este autonomia modelului sud-african.

Salonul Auto de la Geneva va fi folosit ca rampa de lasnare si pentru constructorii mai putin populari. Este si cazul sud-africanilor de la Optimal Energy, care vor dezvalui saptamana viitoare primul lor model, anticipat deja de un concept in cadrul Salonului de la Paris, din toamna lui 2008.

Modelul de serie va fi o compacta electrica, capabila sa transporte cinci pasageri, botezata Joule. Noutatea o va reprezenta trenul de rulare, care consta intr-un propulsor electric, capabil sa ofere 65 de kW, echivalentul a 87 de cai putere, si un cuplu motor generos, de 280 Nm.

Unitatea va fi tinuta in viata de un set de baterii litiu-ion, ce ofera pana la 300 de kilometri autonomie si va putea fi alimentat cu energia unui panou solar pozitionat pe acoperis. Principala sursa de incarcare a bateriilor va ramane insa tot priza, in aceasta situatie una de uz casnic.

Kobus Meiring, directorul executiv al companiei Optimal Energy, a declarat ca "piata vehiculelor electrice va creste considerabil in urmatorii ani.

Avem asadar ocazia de a face din Joule unul din pionierii segmentului electric."

Viitorul Joule electric va fi comercializat mai intai pe piata locala, cu un pret relativ abordabil pentru un vehicul electric, mai exact 22.500 de euro. O distributie globala nu va incepe insa mai devreme de 2013.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • hai sa il vedem, suna interesant, mai ales autonomia si panoul solar, dar care in africa de sud e foarte bun, ei au mai mult soare decat noi!!!
    5 0
  • abia astept sa apare,sper sa fie si la un pret competitiv,poate se mai misca ceva in ind auto si cea a carburantilor
    3 0
  • AndreiRN
    SUPER
    Super proiectul si ma asteptam sa apara de la necunoscuti in domeniul automobilistic. Mari producatori merg mana in mana cu petrolisti.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru