SUV-ul Dacia, amenintare pentru modelele coreene

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 21.02.2008
Dacia a recunoscut oficial ca va lansa un SUV compact in 2009. Acesta va tinti clientii crossover-elor coreene.

Esential

2009 este anul in care va fi lansat viitorul SUV Dacia.

Primul vehicul de teren din istoria Dacia, care urmeaza sa fie lansat pe piata in a doua parte a anului 2009, va fi un SUV compact si va avea ca obiectiv atragerea clientilor orientati catre marcile coreene. Dacia mizeaza pe un succes in acest segment, intentionand sa vanda viitorul derivat al Loganului la un pret cu cateva mii de euro mai mic decat modelele concurente.

Aceste informatii au fost oferite chiar de reprezentatii Dacia in cursul zilei de ieri. Acestia au declarat ca "SUV-ul Dacia are ca obiectiv principal atragerea clientilor de astfel de automobile fabricate in Coreea, care sunt cele mai ieftine de pe piata. Avantajul SUV-ului marca Dacia va fi pretul, care va fi mai mic cu cateva mii de euro fata de concurenta”.

Informatiile au fost completate de Jaques Daniel, directorul comercial Dacia, care a declarat presei ca producatorul roman "va dezvolta si va lansa un model SUV, pana la sfarsitul anului 2009. Platforma Logan nu are tractiune 4x4, ci 4x2, iar cand vorbim despre un SUV ne putem gandi la un vehicul 4x4.

De aceea, noul model Dacia va fi dezvoltat pe aceeasi platforma Logan sau pe una usor modificata".

via | Mediafax

 

Taguri: Dacia, Logan

Comentarii (6)

  • valy insider
    platforma
    Platforma comuna vafi cea de pe ranault kangoo 4*4 ! si pretul o idee mai mic!
    0 0
  • CP
    Motoru cu 115 cp o sa fie diesel?
    0 0
  • ha-ha
    Ma apuca rasul...Dar la calitate si motorizari mai au mult cei de la Dacia pana cand vor concura sud-coreenii!!!
    0 0
  • Darqoan
    respect
    Cred ca ar fi macar normal sa genereze respect o astfel de decizie din partea Dacia (Renault), ca sa nu fac uz de cuvinte prea pretentioase, gen patriotism. Eu cred ca Renault a facut mult pentru marca Dacia, condamnata sa moara incet si sigur pe cont propriu. Chiar daca a facut-o si o face in continuare pentru bani. Majoritatea marilor producatori utilizeaza aceleasi piese componente, dar comercializate sub cateva marci. Sunt doar curios daca va fi derivat din mcv sau va avea mai degraba alura de van.
    0 0
  • Clarkson
    pret mai mic
    Asa zic acum, pret mai mic cu cateva mii, la lansare va fi iar o razgandire, va costa cat un Santa-Fe sau putin mai mult
    0 0
  • suv
    Daca nu e scump nu e bun deci sata fe o sa fie mai ieftin
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru