SUV-urile sunt aproape la fel de curate ca berlinele?

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 27.08.2007
Un studiu al Universitatii din Ohio arata ca masinile mari polueaza cat berlinele. Diferenta e data de numarul acestora.

Universitatea din Ohio a anuntat rezultatele ultimului studiu de mediu iar acestea sunt, cel putin in prima parte a lor, surprinzatoare. Cercetarea arata ca emisiile poluante la teava ale masinilor de dimensiuni mari, cum sunt SUV-urile, monovolumele sau camionetele, sunt cu doar o jumatate de procent mai ridicate decat cele ale berlinelor. Diferenta este insa facuta atunci cand se totalizeaza numarul masinilor care circula pe sosele in fiecare zi.

"Sunt cateva zeci de milioane de astfel de masini in fiecare zi pe sosele. Diferenta este mica fata de o berlina, insa aceasta creste proportional atunci cand in ecuatie intra miliardele de kilometri parcurse zilnic de acest tip de automobile", a declarat Timothy Buckley, cel care a coordonat cercetarea studentilor din Ohio.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Normal
    Doar au aceleasi motoare de cele mai multe ori.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru