Tariceanu discuta cu GM

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 06.03.2007
Premierul Calin Popescu Tariceanu a dat asigurari oficialilor GM ca la privatizarea Daewoo toti ofertantii vor avea sanse egale.

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a asigurat, luni, pe reprezentantii General Motors ca uzina Daewoo Craiova va fi privatizata pe baza unei proceduri transparente, in care potentialii investitori vor fi tratati nediscriminatoriu.

"Procedura de privatizare a Daewoo Craiova intra in linie dreapta. Ambitia mea ca prim-ministru este ca aceasta privatizare sa fie una de succes", a spus Tariceanu. El a amintit ca privatizarea uzinei din Craiova ar urma sa creeze "un al doilea pol de constructie de automobile", dupa investitia Renault de la Pitesti.

Statul va vinde intregul pachet de actiuni detinut de stat la Daewoo Craiova, reprezentand 72,4% din titluri. Pretul pe actiune va reprezenta 30% din grila de punctaj, iar investitiile asumate de ofertant vor avea o pondere de 25%. Alte criterii care vor fi luate in calcul la departajarea competitorilor vor fi nivelul de integrare pe piata a uzinei din Craiova (25%) si numarul de autoturisme produse dupa privatizare (20%), anunta Mediafax.

Pentru depunerea ofertelor vor fi acceptate doar companii cu o cifra de afaceri anuala de minim 10 miliarde euro si care produc cel puţin un milion de autoturisme pe an.

Anuntul de privatizare a Daewoo Craiova va fi lansat in prima decada a lunii martie 2007, odata cu intocmirea caietului de sarcini, iar procesul de evaluare a companiei va fi incheiat cel tarziu in a doua decada a acestei luni. Ofertele preliminare vor trebui depuse in termen de 30 zile de la primirea caietului de sarcini.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, in urma cu aproximativ doua saptamani, ca General Motors si Ford si-au manifestat in mod explicit interesul pentru privatizarea Daewoo Automobile Craiova prin scrisori de intentie.

Comentarii (3)

  • la privatizare
    DACA ar fi existat un interes mai mare al guvernantilor pentru industrie am fi putut privatiza cu succes si uzinele ARO, TRACTORUL sau RULMENTUL ...dar de unde nu e (MINTE) nici cel de sus nu cere
    0 0
  • Un popor umilit ...
    Rusine pentru guvern
    Stimate , d-le CP Tariceanu ,

    Daca cumva dvs sau vreunul din gealatii dvs vor citi pe acest forum , sa stiti ca faceti o mare nedreptate poporului Roman cu aceasta aberanta taxa de prima inmatriculare .
    Nu este nici constitutionala si nici binevenita pentru un popor saracit si impovarat de nenumaratele biruri pe care trebuie sa le plateasca .
    Coboriti din jiltul in care v-ati cocotat si ascultati si glasul contribuabililor , adica al celor care v-au ales ...
    Organizati o ampla dezbatere publica in care sa va implicati in mod direct . Nu va folositi de expresii bombastice pentru a va explica gesturile total antidemocratice pe care le faceti poporului roman !
    SA VA FIE RUSINE !!!
    Daca aveti curaj , faceti publice datele contractului de privatizare la care urmeaza sa fie executata uzina de la Craiova ... Desii sunt convins ca sint vorbe in vint din partea mea , si nu va cred in stare ca ve-ti da drumul la "ciolan" va doresc o viata amara atit dvs cit si celor apropiati dvs .
    Sunt convins ca baiatului dvs peste ani , nu va rosti cu cinste numele pe care-l poarta stiid cit a fost de hulit si de injurat tac-su pentru nedreptatile pe care le-a facut poporului Roman ...
    Bogatia materialala acumulata de dvs se datoreaza in primul rind fraierilor pe care i-ati pacalit si spagilor pe care va este rusine sa le declarati . Sa nu credeti ca ve-ti dormi linistit la adapostul puterii si al banilor , DUMNEZEU NU LOVESTE CU PARUL ...DAR LOVESTE IN TOT CE VA POATE FI MAI DRAG...averea si bunastarea dvs !
    Exact asta va doresc si eu precum si alte multe milioane de romani pe care cu siguranta la urmatoarele alegeri nu trebuie sa mai contati .

    Va doresc o viata lunga si plina de remuscari .
    0 0
  • vasile
    rusine pt guvernanti
    daca dumneavostra aveti bani de zece masni peluna normal ca nu va ginditi si la cei mai putin saraci sau cei care cistga numai din salariu oare asa sintem noi blestemati de soarta sa avem in fiecare an numai taxe si impozite.neati pacalit dea-juns acu m trei ani sa traiti bine dar nu-stim care traiesc bine cred ca cei care traiesc bine sinteti dumneavoastra domnilor guvernanti nunoi cei care muncim de diminiata si pina noaptea nu stiu la anu care vine cu ce minciuni o sa mai veniti caci incepe campania electoralasi sper sa mai ajungeti la guvernat tara asta cind va invia mama sau cind va invia raposatu si va guverna tara caci mai capabil era tataia de-cit dumneavoastra domnilor guvernanti sa va fie multa rusine domnilor mincinosi incapabili si as mai vrea sa va intreb ce taxe si inpozite maibagati domnilor sa nu uitati de taxa de respirat air
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru