Tata Nano se lanseaza oficial saptamana viitoare

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.03.2009
Cea mai ieftina masina din lume, Tata Nano, va fi lansata saptamana viitoare, in speranta ca potentialii cumparatori nu vor fi alungati de situatia economica mondiala.

Esential

2.000 de dolari este pretul de pornire al lui Tata Nano.
30.000 unitati este minimul de unitati ale modelului Nano pe care Tata intentioneza sa le produca pana la sfarsitul acestui an.

Tata Nano va fi lansata pe piata din India saptamana viitoare. Producatorul acestui model si sustinatorii sai spera ca indienii care apartin clasei de mijloc sa nu se fereasca de achizitia acestei masini din cauza crizei economice. Acest model va costa 100.000 rupii, echivalentul a 2.000 dolari.

Din cauza capacitatilor scazute de productie, Tata va putea produce intre 30.000 si 50.000 unitati in primul an de fabricatie al lui Nano. Astfel, vanzarile lui Tata Nano nu vor fi limitate de cerere, ci de capacitatea de productie. Tata a intampinat deja probleme serioase cu productia lui Nano, desi aceasta nu a inceput inca.

Nano va fi produs in doua fabrici Tata din India, care sunt insa considerate uzine secundare pentru acest model. Fabrica principala responsabila de productia lui Nano nu este inca gata, din cauza faptului ca Tata a trebuit sa renunte la construirea situl de productie initial - pe care il ridicase in proportie de 90% - din cauza protestelor fermierilor din zona. Noua fabrica Tata insarcinata cu productia lui Nano va fi terminata abia anul viitor.

Via | Drive.au

Comentarii (11)

  • rajcapur
    tata
    daca o lanseaza si in Germania cu programul rabla nemti o iau gratis.
    0 0
  • pai prima de casare la ei ii 2500 euro... tata nano costa 2000 dolari... deci mai primesc cam 700 euro daca isi dau rabla veche pe un nano :))
    0 0
  • Robert
    Tata Nano in Europa va costa 5000 euro
    In Europa pretul unui model Tata Nano este de 5000 euro . Diferenta de pret fata de modelul indian este datorata inbunatatirii sigurantei active si pasive si motorului in 3 cilindrii (fata de 2 cilindrii pentru piata indiana) care va satisface normele de poluare Euro 5 .
    0 0
  • Masina asta-i oribila.....din orice unghi ai privi-o
    0 0
  • tata
    masina asta e cea mai oribila prea scumpa 2000 $ nu cred ca o so cumpere cineva daca e cea mai ieftina masina din lume trebuie sa fi prea prost sa o cumperi nu ai nici o siguranta cu masina asta nu vedeti cum arata rotile cred ca la prima curba o sa se rastoarne propun celor din germania sa o testeze pe doamna NANO cu au testat Loganu germani o sa refere sa cumpere Dacia(renault) in loc de Tata
    0 0
  • toteu
    As fi foarte multumit daca ar limita viteza la trotineta asta... nu vreau sa vad vre-un vitezoman in asa ceva :)
    0 0
  • tata nano
    nu asa de oribila cum e aici pe fotografie, pe foto. credca ete cea mai eftina si prost completata, credca pentru o suma de 2500 $ posti obtine o nano mult mai simpatica, ca aici http://www.driverside.com/backseatdriver/wp-content/uploads/2009/02/tata_nano_1.jpg


    da oricum arata prea strasnica
    0 0
  • Gabriel_r
    De cumparat o cumpara..
    Probabil ca la pretul asta , cateva firme de taxi din India or sa incerce un experiment cu cateva flotile de masini . In Europa situatia este cu totul alta , la cca 5000 de euro , sunt cateva optiuni foarte serioase care cred ca au toate sansele sa spulbere masina asta . Una din ele poate sa fie chiar Sandero , ar putea fi doar devantajat , cumlea :-) , ca este prea mare pt cineva care cauta o masina mica .
    0 0
  • Bogdan
    Buna la 2000 dolari
    La 2000 dolari ar fi ok.(cat o plasma , sau 2 scutere) dar la 5000E
    cum zice cineva mai sus... e penibil.Nici Loganul nu este vreo limuzina dar comparandu-l cu Nano .... e "business class" si acum e de la 5900E deci cat un Nano.
    0 0
  • lauxid
    zici ca e COCOON
    mie unu mi-ar fi frica/rusine/scarba sa ma urc la volanul acestei ....TROTINETE......
    ce roti mici are...de cat or fi ???...de 8 inch? :))) macar sa-i fi pus niste roti mai mari ..........sa aibe garda mai mare.....o foloseau astia pe la camp .....:)))))
    n-as lua o masina d-asta nici sa mi-o dea gratis....
    0 0
  • doua scutere
    Asta reprezinta. Doua scutere cu acoperis. Asta a fost ideea conceperii ei. Nu te ploua, nu te bate vantul, iar daca se straduiesc putin, incap 4 tineri in ea. Siguranta e mult mai mare decat la un scuter, luand in calcul numai faptul ca nu se poate baga aiurea printre masini. A si necesita permis, nu ca mopedele pe care orice retard poate sa le conduca pe sosele.

    Chiar eu am avut un eveniment cu un idiot pe moped, care s-a bagat ca un bou si a intrat in mine. L-am intrebat daca are carnet, a zis ca nu. Atunci ce p.. m..tii cauti in trafic pe sosea?

    Asa ca e binevenita, pentru ca eu as interzice mopedele fara permis pe sosele.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru