Taxa auto va fi platita si dupa 1 decembrie

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 28.11.2008
Guvernul a decis sa amane cu doua saptamani termenul de suspendare a taxei auto pentru automobilele noi.

Guvernul a decis sa amane cu doua saptamani, pana la 15 decembrie, data de la care taxa auto de poluare va fi suspendata, pentru masinile noi.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a confirmat acest lucru spunand ca exista posibilitatea ca taxa sa fie ridicata si mai devreme daca CE transmite un raspuns pana la jumatatea lunii decembrie.

"Am facut o scrisoare de informare catre Comisia Europeana si as fi dorit sa avem un raspuns. In cel mai rau caz putem discuta de o amanare de 15 zile. Pe 15 decembrie cel mai tarziu va intra in vigoare ordonanta. Daca raspunsul vine inainte, ordonanta se poate publica in Monitor si inainte", a declarat Tariceanu.

Guvernul a redactat deja un proiect de ordonanta de urgenta care prevede ca taxa de poluare auto va fi suspendata pentru masini noi de la 15 decembrie, cu doua saptamani mai tarziu fata de termenul initial, in asteptarea unui raspuns din partea CE.

Statul roman cauta sa impulsioneze vanzarile de masini noi, pe fondul unei cereri din ce in ce mai scazute pe piata auto.

Scaderea cererii la automobilele noi a fost cauzata de crestrea importului de automobile second-hand si de inasprirea conditiilor de creditare.

 

Taguri: taxa

Comentarii (28)

  • Unu care da cu tunu
    DISCRIMINARE !!!!!!!
    Asta suna a discriminare de la inceput si pana la sfarsit.
    Adica eu pentru ca mi-am cumparat masina second hand , trebuie sa platesc taxa , dar cei care isi cumpara masina noua nu ?

    Am mai spus si o mai spun : este discriminare !
    Este ca si cum ar sta la bariera in Mamaia si ar spune : tu ai bani , intri , tu nu ai bani asha de multi ... nu intri in Mamaia.
    Este o incalcare grava a drepturilor omului !!!
    0 0
  • Nu tartane, se plateste taxa ca sa nu se umple bomania de jeguri aduse de afara
    0 0
  • ma "tartane" (pt yo), eu vreu golf 5 ca e 8500E afara si nu logan de 10k, understand?
    cam care crezi tu dupa mintea lu' matale ca va tine mai mult? golf 5 second la sub 100k? sau logan (za karr) nou nout nout.

    numai jegoshi, dar mergeti la vot ca avem nevoie de altii pt 4 ani de aici inainte...
    0 0
  • NASHPA
    Astia nu-s in stare sa se tina de nici o promisiune pe care o fac !!! Nu m-as mira ca la 15 dec sa o amane iarasi pana la 1 ianuarie, ca sa "fie rotund"... In timpul asta, stam cu masinile noi in garaj, sa le putem inmatricula fara a plati vestita taxa !!! Bravo voua !
    0 0
  • Calmare
    cred ca ar fi cazul sa lasati loganul sa isi vada de treaba lui. E simplu NU VREI LOGAN nu te obliga nimeni sa il iei . vrei altceva OK. DAR adevarul este ca am umplut tara de JAFURI aduse la A 13-mana. Nu vorbesc de cele care au 2-3 ani vechime dar sunt destule "babute" aduse cu crema fardate , si cand spun babute ma refer la masini. Personal am o masina noua luata de aici si nu este LOGAN nu are rost sa spun si marca, dar consider ca un lucru nou e un lucru nou. Am o intrebare pt cei care aduc masini de afara FRATILOR sosetele si chilotii tot SECOND HAND purtati? Pt cei care vorbesc de rau LOGANUL invatati sa fiti mai toleranti. Pana la urma este o masina dar care nu are cine stie ce performante insa pe care nimeni nu va obliga sa o cumparati.
    Referitor la taxa da pot spune ca este discriminare insa pt o babuta care in momentul in care ii iei tensiunea vezi ca nu e chiar cum scrie la carte si isi da duhul pe drum ( aici vorbim de noxe poate prefer o tinerica de tara ( LOGAN ) care are tensiunea normala, asa ca daca vrei consutatie plateste.
    Pt copilasi de bani gata carora taticu le pune la dispozitie absolut tot, vedeti ca vine RECESIUNEA si s-ar putea sa ajungeti la atat de CONTROVERSATUL LOGAN. Atunci sa vad comentarile voastre pe forum.
    0 0
  • romania
    din pacate in romania totul se rezuma doar la bani...nu conteaza cat polueaza, cat consuma si cat zgomot face atat timp cat este mai ieftin...normal ar fi sa fie o taxa anuala pe poluare(in functie de CO2) si sa vedem atunci pe toti care au adus "cilipiruri" de afara cum marca banu'!!!
    0 0
  • Unu care da cu tunu
    Mda ...
    Eu nu ziceam ca sunt suta la suta doar pentru masini uzate ... desi istoria ne invata ca atunci cand nu ai multi bani , cumperi o masina mai ieftina , care merge cat merge , dar iti faci treaba cu ea, si cand aduni bani mai multi , iti cumperi o masina mai buna , sau chiar noua. Nimic nu se compara cu o masina noua, e drept , dar in ziua de azi sunt multe masini noi care nu sunt mai bune decat o masina second de 4 ani vechime.
    Ideea in sine de discriminare ma dispera , pentru ca eu cred ca s-a putea face aceasta taxa sa fie ecologica in adevaratul sens al cuvantului , daca cineva si-ar da osteneala.
    Alt subiect ... m-a facut unu BIZON , ca am un Ford F350 ( http://www.familyautosales.net/4x4s%20images/4x4fordf350dly.JPG ) , dar masina asta franeaza in 4-5 metri la 100km/h , in schimb VW Passat-u .... parca nu se mai opreste ... (11 metri franare la 100 km/h).
    Imi pare sincer rau , dar masinile mici nu sunt bune decat inafara Romaniei , unde se conduce ordonat. Aici sunt sicrie pe roti.
    0 0
  • roman ordonat
    @unu care da cu tunu
    Sunt sicrie pe roti din cauza celor ca tine! Cum iti poti imagina ca franeaza in 4-5 metri la 100km/h???? Poate dupa ce treci prin "sicriul pe roti" mai mergi 4-5 metri si te opresti. Nu laud passat-ul, dar nu opreste nici o masina asa de repede de la 100 km/h.
    INVATA INTAI SA MASORI SI APOI COMENTEAZA TREBURILE ASTEA!!
    0 0
  • Prosti ca noaptea
    PENTRU "unu care da cu tunu"
    Goguleeeeeeeeeee esti mai praf decat prevede legea.... Fordul tau franeaza de la 100 km/h in 4-5 metri....
    =)))
    doamne deci ma cracanez de ras....si passatul in 11 metri....Bai tu esti normal?
    Documenteaza-te inainte sa afirmi asemenea gogomanii. Nu de alta dar poate afirmi astea cuiva live si atunci te ia lumea de prost... Eu iti vreau binele...
    Cat despre faptul ca esti considerat bizon ca ai Ford F350....dc vb de bucuresti da esti bizon daca il folosesti ca masina de zi cu zi, daca esti din provincie nu...nu esti.
    0 0
  • bigmishu
    De ce nu se introduce o taxa anuala in functie de norma de poluare.Impozitul este calculat in favoarea smecherilor adica nu include valoarea masinii.
    0 0
  • unul destept
    Imbogatitii pe Bulgari si poluati Romania
    Copiii va zbateti toti cu poluarea si Romania colcaie de masini inmatriculate in Bulgaria. Las sa-i imbogatim pe aia ca noi nu am fost niciodata in stare sa luam banii. Statul Roman e vertical in privinta poluarii cand e vorba de luat bani dar oricum ii foloseste in cu totul alte treburi si Bulgarii ne iau banii iar poluarea tot la noi ramane. Statul roman nu gandeste si e retardat in problema asta.
    0 0
  • Honda2K
    for unu care da cu tunu
    Imi plac masinile americane, probabil si tie. Dar chiar asa sa n-ai habar de performantele masinii tale ma face sa-ti rad in nas si sa te consider un mare afon :) cand masinile vor opri de la 100 km/h in 5 metri eu ma arunc de pe inter. Si camionul ala sa fim seriosi.... nu realizezi ce spui...deci chiar nu. What planet are you from ? :)))
    0 0
  • MAGARI
    Cine vrea sa il pupe in cur pe Tariceanu problema lui.Chestia cu taxa nu este decit o scuza sa nu isi mai plateasca el taxele la Citroen.O cacealma.Il doare drept in cur de Loganuri.Oricum fiecare cumpara masina pe care o permite buzunarul sau.Eu ca si alti n ,decit sa cumpar un Logan mai bine imi i-au o Omega din 96 si ingrop 3 Loganuri cu ea.Sa fie patriot cine vrea si sa-si cumpere gunoiul ala de masina.
    Cine vrea sa puna botu ca daca nu plateste taxa aia de 2, 3 sau 400 euro salveaza piata masinilor auto nu are decit sa o creada.
    Idioti astia de la guvernare daca ar pune impozit pt poluare si RAR-ul ar fi ce trebuie,ar veni mai multi bani la buget,si toata lumea ar fi fericita.Mai putin Tariceanu si prieteni lui.
    0 0
  • de adi
    corect
    0 0
  • adry2486
    jos taxa pt masinile noi
    Mi se pare o chestie foarte normala sa mai stopam introducerea in tara a masinilor la a 3a-a5a,15-a mana.Nu intelegeti o chestie.aici e vorba de sanatatea plamanilor si implicit a noastra.harburile astea arunca de 2-3-4-5...ori mai mult co2 in atmosfera decat o masina cu euro 4.Of...e asa de greu pt noi sa intelegem unele lucruri pe care tarile civilizate de mult le-au inteles si au trecut la fapte.Jod taxa pt masinile noi!!!
    0 0
  • pt de adry2486
    Stimate domn,tara asta are probleme mai mari si mai grave decit aceasta taxa de cacat de care se agata niste nenorocit de guvernanti pt a-si proteja afacerile.Si eu am masini Euro 4 dar nu toata lumea isi permite acelasi lucru.Si eu vreau cacatul asta de tara sa se transforme in Elvetia peste noapte dar nu se poate.Si una peste alta poluatori avem la greu nu niste masini pe care si le cumpara niste amariti.De ce nu plingeti sa dispara toate Rabele sau Romanurile dupa strazi.Daca tot vreti aer curat pt plaminii dumneavoastra iesiti in strada si tipati sa nu mai intre toate camioanele de mare tonaj in orase.Avem multe alte lucruri mai bune de facut decit sa protejam afacerile unor smecheri.Masini nu se vind nicaieri in lume ,iar noi daca dam jos o taxa de 200 euro ,,credem ca rezolvam problema,,?Planteaza tata copaci pt ce s-a defrisat si o sa ai aer curat.Plingem ca boi,de dragul Daciei si jegurile din parlament isi i-au Mertane.Fii realist stimate domn sau ai niste actiuni sau afinitati cu cineva de la guvernare.
    0 0
  • Costel
    Mai baieti
    Ce aveti cu masinile "vechi" de afara? Ati vazut cum arata un Golf 4 de 5-6 ani sau un golf 3 de 10 ani. Problema romanilor a fost si va fi PRETUL MASINII. Eu prefer sa dau 7000 eur pe un Golf decat 8-9000 pe un Logan fie el si nou. Dar daca am numai 5000 ce fac? merg pe jos? Iau un golf 3 sau alta masina la fel de ieftina. Decat o dacie non euro mai bine una euro 2. Apropo, nu alea vechi care vin de afara e problema ci alea vechi care sunt in tara si ma refe aici la daciile vechi care sunt multe rauuu - productia pe zeci de ani zace inca in romania si 90% au devenit cadavre. Aia e problema nu ce vine de afara vechi - cu alea ince se mai poate circula. Ce sa zic ... parca toti tre sa avem bani de masini noi sau de maxim 2-3 ani ... parca am fi nemti.
    0 0
  • ATENTIE !
    Oricit ati latra voi , bizonii , vweurile voastre sunt tot acelasi kk ! Masina americana_(Opel)nu ingroapa pe nimeni decit pe ea.....
    0 0
  • ramdac
    de ce nu altfel??
    cum ar fi daca taxa de poluare ar insemna cumpararea a X copacii in functie de noxele masinii si sa fie plantati de fiecare pe un teren ce apartine statului. cu dovezi cu tot ce trebuie...atunci chiar s-ar rezolva ceva probleme de poluare. statul sa se oblige sa cumpere acele terenuri. ajung astfel sa avem plamani mai relaxati. genial:). o porcarie treaba asta cu taxa la masini noi..prefer sa vad pe strada masini noi, normal, dar si alea fac poluare. tot cred ca problema poluarii nu sunt masinile ci numarul de soferi care au nevoie de masini. noroc cu testele pe calculator. nu se mai ia asa usor. spor la gasit loc de parcare si numai bine.
    0 0
  • raduku
    Taxa auto
    Eu mi-am luat MATIZ 0.8 cmc EURO 4 in 2007 , practic mi se par taxele cam mari pentru astfel de masinutze. Voi ce parere aveti ?
    0 0
  • pt de alex
    Bizon e tactu si cu mamata taran timpit.Daca esti fan logan impuscate si mori cu el.DACIA INDIFERENT CE E TOT UN KAKAT KA SI KAPU TAU PROST RAMINE.
    0 0
  • deminij
    taxa scarboasa!
    daca eu am dat DACIA 1310 - masina non euro la casat!! si am cumparat o masina euro 3, cu 4500 euro din 2002 (abs, ac, geamuri, sub 100 mii km), merge si se comporta impecabil!!! nu am avut bani de o masina noua! de ce sunt obligat sa dau taxa de poluare de 850 euro??? am scapat strazile de o masina fara abs, fara climatizare, fara siguranta si sunt nevoit sa platesc o taxa ENORMA! IMI PARE RAU CA SUNT ROMAN!!!!
    0 0
  • @ deming
    Si mie imi pare rau ca esti roman . Ca de la o vreme am luat obiceiurile tiganilor si ne mandrim cu rahaturile aruncate de altii . Ia-ti sanatos un jaf SH , da` macar nu te mai lauda cu harbul!
    0 0
  • laczko david
    taxa auto
    sa va fie rusine de domnul Tariceanu...saptamanal ghiceste o alta taxa auto ! el crede ca noi romani santem asa de prost !
    0 0
  • Re Radu
    Poate eu nu permit sa iau o masina noua si iau un jaf adus din alta tara nu toata lumea permite sa-si ia masina noua si sa planga de taxe ,,vai ce mari sunt.....,, Eu consider ca loganul nu merita bani pt ca este dacie un ..... deci mai bine jau la bani aia un vw , bmw secand si-ti garantez ca o sa ma tina de 2x mai mult decat fetita de legan
    0 0
  • idiotzii
    taxa
    ba astia bogatzii neamului cu masini noi!!!la un salar de 8 mil cum dracu sa incurajezi industria auto din ro?voi nu va dati seama ca ne fura in fata baietii astia din guvern?se inbogatesc pe spatele nostru cu tot felu de motive da romanaul fraier nu isi da niciodata seama pt ca el tot timpu tace si inghite.comunisti mascati .VA URASC!!!
    0 0
  • Morning_dey
    le dam bani bulgarilor
    o data cu intrarea noi taxe in viguare ,staul romin are de pierdut ,daca pina acuma nu i-au ajuns bani care ia luat pe taxele de la masinile second ,acum nici nu o sai mai vada ,taxa in bulgaria pe o masina pina in 200 de cp.este de 400 de euro nu conteaza euro,conducerea tariceanu este una minjita pina peste cap si mam saturat de ei ,de ce nu da o ordonanta sa mareasca si salarile,de ce nu scade preturile daca tot a vrut sa faca ceva pt tara asta,binenteles nu stie cui sai ceara sacosa in favoarea asta
    0 0
  • cristi
    am o intrebare
    vreau sa intreb si eu pe toti de aici:dak nu imi permit un logan nou si imi permit o alta masina la mana a 2a ce este asa grav?nu toti ne permitem desi muncim din greu pt nimic in tara asta.si dak platesc taxa asta de 3 ori mai mare cu ce ajuta?stratul de ozon este in aceiasi situatie grava,cum ajuta banii mei tara,cum o scapa de poluarea?dak aveti un raspun sunteti f buni pt k eu gasesc!ms
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru