Taxiurile londoneze trec pe baterii din 2009

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 23.04.2008
Celebrele London Cab-uri vor avea versiuni electrice incepand cu anul viitor, acestea urmand sa inlocuiasca treptat diesel-urile.

Esential

37.000 costa un taxi englezesc cu motor diesel.

Celebrele taxiuri londoneze ar putea trece pe propulsie electrica. Construit de compania britanica Manganese Bronze, modelul TX4 (denumirea oficiala a "cab"-ului englez) reprezinta una dintre mandriile si simbolurile Londrei, singurul oras-capitala a lumii care dispune de taxiuri individualizate si create de o marca special infiintata pentru acest lucru. Anul 2009 va aduce insa o schimbare importanta in peisaj: Manganese Bronze si Tanfield, o casa britanica specializata pe tehnologie electrica, vor lansa o versiune full electrica a taxiurilor londoneze.

Bateriile utilizate vor fi de tip litiu-ion si vor permite o autonomie de 160 de kilometri intre incarcari. Incarcarea completa dureaza sase ore, detinatorii taxiurilor electrice putand opta insa pentru o "incarcare rapida" de o ora, timp in care bateria primeste 25% din energia completa.

In acest moment, modelele TX4 dispun de motorizari diesel si costa in jur de 30.000 de lire sterline (37.000 de euro), urmand ca versiunile electrice sa scoata din buzunarul companiilor de taximetrie o suma ceva mai ridicata.

via | 4Car 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru