Tesla Motors starneste scandal in Statele Unite

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 21.01.2009
Scandal in SUA: Tesla a crescut pretul lui Roadster fara sa anunte clientii care au platit deja un avans de 50.000 de dolari pentru modelul american.

Tesla a anuntat ca pretul modelului electric Roadster, singurul din portofoliul constructorului american, a crescut cu 6700 de dolari. Aceasta mutare face parte dintr-o strategie complexa care va asigura supravietuirea marcii in perioada de criza economica.

Schimbarea neanuntata a celor de la Tesla ii va afecta pe cei 400 de clienti care au platit deja 50.000 de dolari avans pentru un Roadster si care vor trebui sa pregateasca cu cateva mii de dolari in plus pentru a-si primi masina comandata. In principiu, cresterea de pret are la baza faptul ca Tesla a scos din lista de dotari standard unele elemente, pe care le-a transformat in optionale pentru care clientii trebuie sa plateasca.

Cresterea de pret afecteaza exclusiv versiunea 2008 a modelului Roadster, model care costa inainte, in functie de momentul in care clientii au depus avansurile, intre 92 si 98 de mii de dolari. Conform purtatorului de cuvant Tesla, masinile le vor fi livrate la preturile anuntate initial, doar ca multe dintre dotarile standard pe care acestia doreau sa le aiba nu vor face parte din pachet decat contracost.

"Stim ca acei clienti care au comandat masina la pretul initial ar putea sa fie suparatide decizia noastra, insa trebuie sa inteleaga ca avem nevoie de fonduri pentru a asigura viabilitatea companiei", a declarat Rachel Konrad, purtatorul de cuvant al companiei Tesla.

Anuntul companiei a starnit rumoare in Statele Unite, fanii prezenti pe forumurile dedicate Tesla aratandu-se nemultumiti ca o masina al carei pret a pornit la drum, in 2008, cu 92.000 de dolari a ajuns sa coste astazi 109.000 de dolari.

"E o decizie foarte proasta.

Cumparatorii tai sunt cei care duc vestea mai departe. Trateaza-i prost si intreaga publicitate din lume nu va putea sa repare ce ai facut. E vorba de marketing prost la mijloc", a declarat Eric Noble, patronul unei firme de consultanta auto din SUA.

 

Comentarii (1)

  • prudentul
    ofertă-şoc !
    Vând Mercedes nou-nouţ, zero km, cu doar 5000 Euro! Ca dotări standard ofer opţional 4 (patru) roţi. Sau, opţional în oferta standard ofer cele 4 roţi, nici eu nu mai ştiu. Maşina se vinde obligatoriu cu roţile opţionale din lista standard.
    Ăăăăă....a, da. Pentru doar 14.999, 99 Euro, preţ promoţional pe bucată, aceste prea-minunate roţi vor stârni invidia vecinilor de bloc, garantat. O ofertă de nerefuzat !
    Total, 5.000+14.999,99 x 4=...nu ştiu, am călcat pe abac şi am împrăştiat biluţele peste tot.

    Ştiu că ar trebui să vă ofer maşina la preţul iniţial de 5.000 Euro, însă trebuie să înţelegeţi că am nevoie de banii voştri pentru a-mi asigura vi...virili...viabilitatea financiară. Vă mulţumesc pentru înţelegere şi vă aştept cu drag.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru