Tesla pregateste un SUV, un MPV si un vehicul utilitar

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.10.2009
Tesla a anuntat oficial ca platforma lui Model S va naste inca trei modele hibride: un SUV, un MPV si un vehicul utilitar.

Succesul de care s-a bucurat in ultima perioada Tesla i-a determinat pe americani sa se gandeasca serios la o extindere a gamei de modele si la o exploatare eficienta a platformei regasite pe proaspat lasnatul Model S.

Diarmuid O'Connell, responsabil cu dezvoltarea brandului Tesla, a declarat ca producatorul de vehicule electrice va lansa in viitorul apropiat un SUV cu dimensiuni de crossover, un monovolum si un vehicul comercial pentru uz industrial. Cei trei membri se vor alatura gamei compuse din sportivul Roadster, sedanul Model S si viitorul hibrid ce va costa sub 30.000 de dolari.

Strategia Tesla se bazeaza si pe ajutorul primit din partea Departamentului Energetic al Statelor Unite, ajutor care insumeaza 465 de milioane de dolari. Dintre acestia, 365 de milioane vor fi folositi pentru finalizarea si productia modelului Tesla S, in timp ce alti 100 milioane vor da nastere unei uzine de motoare electrice in California.

Prin aceasta ultima mutare, Tesla incearca sa devina principalul furnizor pentru constructorii mondiali care isi doresc tehnologia de propulsie.

Momentan, americanii sunt deja parteneri cu Daimler pentru a furniza propulsorul si bateriile modelului Smart Fortwo Elelectric.

via | Autoblog

Comentarii (2)

  • Musk(a) electrizata
    si eu am sa ajung pe luna...maine la aceeasi ora.

    I-as dori idiotului de Elon sa-si dea cu tesla'n oua. Poate ca face mai mult decat masinile alea pe care le tot lanseaza la fiecare doua saptamani. Acuma face si MPV, SUV, utlitare. Inainte de 89 existau prin "unitatile socialiste de productie" (ce "frumos" suna) si prin garile scumpei noastre patrii niste masinutze elecrice, denumite Eletcrocar. Era de-a dreptul fun sa le conduci la limita, daca stiai sa le scoti "limitatorul" de viteza. As pune pariu ca nici de asta nu va fi in stare vreodata sa faca dragul de Musk(a). Asta daca nu-i da guvernul american 1.000.000.000 USD sa puna macar un coviltir carutei denumite pompos "utilitara"
    1 0
  • bravo
    uite ce poti face cu jumatate de milion de $ !
    mai vem :)
    asa da, baieti destepti!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru