Tesla Roadster iese din productie anul viitor

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 01.02.2010
Americanii de la Tesla planuiesc oprirea productiei modelului Roadster in 2011 din cauza procesului de reorganizare a unui furnizor important, cel mai probabil Lotus.

Desi nu exista pe piata de foarte mult timp, singurul supercar complet electric de serie, Tesla Roadster, se pregateste deja de parasirea scenei auto. Potrivit unor surse din interiorul constructorului american, modelul sportiv va iesi din productie anul viitor din cauza unor modificari importante de asamblare, ce au loc in cadrul unuia dintre cei mai importanti furnizori Tesla.

Declaratia a fost facuta de un oficial american, lasand astfel sa se inteleaga ca modificarile ce vor avea loc in interiorul Lotus, mai exact la uzina din Hethel, Anglia, vor afecta implicit si productia roadsterului. In acest moment britanicii sunt cei mai importanti parteneri ai constructorului american, Tesla avand la baza o serie de componente importante provenite de la modelul Elise.

In conditiile in care Roadster va iesi din productie incepand cu anul viitor iar debutul viitorului Model S este asteptat cel mai devreme in 2012, cei de la Tesla se vor vedea descoperiti pe o perioada de un an, vreme in care nu vor vinde nimic.

Ajutorul ar putea veni insa de pe urma celor 465 de milioane de dolari oferiti de Departamentul Energetic al Statelor Unite.

Un inlocuitor pentru modelul sportiv ar urma sa isi faca aparitia la cel putin un an dupa debutul lui Model S.

via | autopia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru