Tesla scoate din priză Roadster la sfârşitul acestui an

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 30.05.2011
Tesla va opri producţia modelului Roadster la finalul acestui an. Vor mai trece însă aproximativ şase luni până când constructorul american va putea oferi publicului un nou produs 100% electric: Model S.

Tesla se pregăteşte de o perioadă dificilă începând cu anul viitor. Producţia actualului Roadster, primul automobil electric al americanilor, va fi oprită la finele lui 2011, iar sportiva fără emisii nu va avea parte de un înlocuitor. Uzina Tesla va începe să producă din nou abia la jumătatea lui 2012, după câteva luni de inactivitate, în care Tesla nu se va putea baza pe nici un exponent în gamă.

Elon Musk, preşedintele constructorului de maşini electrice, şi consiliul de conducere au decis să rişte o perioadă de pauză de câteva luni, până la lansarea pe piaţă a noului Model S, sedanul 100% electric, anticipat deja de un concept. Aşadar, cei care vor dori o maşină fără emisii semnată de Tesla între finalul lui 2011 şi jumătatea lui 2012 vor trebui să se orienteze către concurenţă.

Noul Model S va fi o berlină destinată famiiştilor, capabilă să ofere poate cea mai mare autonomie pentru un automobil electric de serie. Aceasta va fi cuprinsă între 255 şi 480 de kilometri.

Bineînţeles, şi preţurile vor fi diferite, urmând să oscileze între 57.400 şi 77.400 de dolari. Elon Musk şi echipa sa plănuiesc să extindă gama cu un model cabrio, cu un monovolum şi chiar cu un crossover, botezat Model X.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • ????
    Majoritatea au considerat scumpe produsele grupului Tesla,dar acum cand avem si alte produse pe piata din aceeasi categorie,mi se par chiar abordabile la autonomia,gabaritul si performantele masinii.
    Intre 57.400-77.400 $ e destul de OK in contextul in care Mitsubishi cere 36.000 E pe I-Miev si Renault vine cu goanga aia de "chirie" pe acumulatori
    7 3
  • Noul Model S e superb si la pretul asta e chiar OK.
    Americanii fac treaba buna.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru