Todt e presedinte la Ferrari

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 26.10.2006
Jean Todt , fostul manager al echipei de Formula 1 a celor de la Ferrari, a fost promovat in cea mai inalta functie a casei italiene de catre Luca di Montezemolo.

Jean Todt este noul presedinte Ferrari. La 13 ani de la venirea sa in structurile companiei italiene, la peste un deceniu dupa ce a reusit sa repuna pe picioare o marca pe atunci muribunda, si la trei zile de la retragerea lui Michael Schumaccher, Todt a fost numit de Luca di Montezemolo presedinte si CEO al unuia dintre cei mai cunoscuti constructori auto ai lumii.

Acelasi Luca di Montezemolo a fost cel care l-a recrutat pe Todt in structurile organizatorice, tehnice si de conducere ale Ferrari in 1993. Pana atunci, francezul se umpluse de glorie cu peugeot in Campionatul Mondial de Raliuri, in Rally-Raid sau in cursele de anduranta. Noul post pe care il ocupa Jean Todt este o recompensa enorma pentru francezul care reuseste astfel sa devina primul presedinte Ferrari din afara Italiei. Cu atat mai mult cu cat, potrivit declaratiilor sale, in tinerete nu a stiut niciodata ce va face in viata.

Francezul a devenit copilot de raliu, gasind in aceasta ocupatie mijlocul perfect de exprimare a talentului organizatoric si de conducere de care a dat dovada mai tarziu.

Fosta sa pozitie din cadrul Scuderiei Ferrari cade in sarcina a doua persoane: Stefano Domenicali se va ocupa de gestiunea sportiva, politica si administrativa in timp ce Mario Almondo va fi responsabilul partii tehnice si al resurselor umane. In plus, Amedeo Felisa il va inlocui pe Jean Todt in functia de manager general al Ferrari.

In alta ordine de idei, celalalt responsabil cu succesul al constructorului de Formula 1 a celor de la Ferrari, Ross Brawn, se va retrage din prim-planul Marelui Circ in 2007, ramanand in pozitia de consultant al echipei tehnice.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru