Top 10: Masini intre 100.000 si 200.000 $

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 09.05.2007
Care este topul masinilor exotice? Aceasta intrebare are acum un raspuns. Iata cele mai tari 10 masini din acest top.

Daca ati avea intre 100.000 si 200.000 de dolari si ati putea sa ii cheltuiti pe o masina, care ar fi modelul pe care l-ati alege? Aceasta intrebare a stat in mintea colegilor de la cars.com in momentul in care s-au pus cu burta pe carte si au analizat din toate perspectivele modelele care se incadreaza in aceste limite de pret.

"Cars.com a decis sa alcatuiasca o lista a masinilor de top dedicata clientilor pietei de lux. Procesul de selectie a acestor masini a fost simplu. Toate masinile din aceasta lista costa intre 100.000 si 200.000 de dolari si ating maximum de lux in ceea ce priveste stilul, performantele si atitudinea", declara David Thomas, editorul cars.com.

Va lasam sa vedeti in continuare ce le-a iesit lor, in comentariul original.

1. Bentley Continental Flying Spur - Berlina Flying Spur este maximum de lux exotic pe care il poti obtine pentru circa 170.000 de dolari. Chiar daca Continental este cel mai produs model de la Bentley, el se construieste in continuare manual si poate fi comandat personalizat, customizarea mergand pana la alegerea pielii si a tipului de lemn din interior.

2. Aston Martin V8 Vantage/Vantage Roadster - V8 vantage coupe si cabrio sunt modele fierbinti, britanice si rapide. Pentru doar 110.000 de dolari puteti avea o masina care atrage toate privirile si care va sta cu un pas in fata modelelor Porsche si chiar Ferrari.

3. Audi R8 - Noul venit este prima incercare a celor de la Audi de a se impune pe piata masinilor sport semi-exotice.

Designul modern si performantele impresionante, aproape de cele ale unui Porsche 911, fac ca modelul sa ajunga la 109.000 $.

4. Porsche 911 Turbo - Poate ca seamana cu modelele vechi Porsche, insa noul 911 Turbo este maximum construit vreodata de Porsche. 122.000 de dolari ar putea parea o investitie mare insa un 911 Turbo nu se va demoda niciodata. Daca Porsche nu va alege sa renunte la 50 de ani de traditie, 911 va arata la fel peste cateva decenii. Chiar daca viitoarele versiuni Turbo vor aduce mai multa performanta, trecatorii nu isi vor da niciodata seama de asta.

5. Bentley Continental GTC - Plafonul din panza a lui GTC ar putea sa ne trimita cu gandul la vechile masini ale bunicilor, insa imaginea masinii cu plafonul coborat face toti banii. Daca aveti impresia ca un cabrio de pret mediu este un produs putin practic, ce spuneti de o decapotabila care costa 190.000 de dolari? SI atunci, cum a ajuns in lista noastra? Simplu: nu poti avea multe Bentley-uri in garaj.

6. Ferrari 430 - Da, fiecare dintre noi poate avea un Ferrari pentru mai putin 200.000 de dolari. Si probabil ca isi va pastra valoarea - circa 168.000 de dolari - mai bine decat cele mai multe masini din aceasta lista. Multi spun ca este Ferrari-ul cel mai usor de condus. Din fericire, acestui lucru nu-i poti atasa o eticheta.

7. Mercedes S600 - O masina care abia a prins primele zece pozitii pe lista, insa am vazut prea multe exemplare ale modelului de 140.000 de dolari parcate in fata restaurantelor de lux pentru a-l ignora.

In plus, dispune de un V12 foarte puternic si de un interior de clasa, iluminat dupa pretentiile ocupantilor. Acesta este motivul pentru care a ajuns pe locul 7, chiar daca arata exact la fel cu fratele mai mic S550.

8. BMW M6 Cabrio - Designul sau nu este placut de toata lumea insa ajunge la 100 km/h in 4.6 secunde. Asta inseamna ca intr-un minut dupa ce pleci de la plaja ti-ai uscat parul. Bineinteles, nu este recomandata parcarea unui exemplar de 105.000 de dolari in nisip decat daca esti prieten bun cu dealerul local. Este probabil cea mai putin atragatoare masina din aceasta lista, insa am dat de multi detinatori de Seria 6.

9. Lamborghini Gallardo - Lamborghini-urile sunt salbaticesi puternice si arata intr-un mod unic. La 175.000 pentru versiunea cu plafon dur si 195.000 pentru roadster, Gallardo se incadreaza in buget. Desi sunt modele nascute in italia, se incadreaza perfect in peisaje de clasa ca South Beach sau Hollywood. Si, asa cum aceste zone ne sugereaza, totul se rezuma la imagine.

10. Maserati Quattroporte - Quattroporte se afla pe locul 10 pentru ca a fost una dintre primele masini din acest segment de pret care s-au vandut in cantitati semnificative, aratandu-le celorlalti producatori ca ar putea da lovitura cu masini care vor avea pretul format din sase zerouri. Ramane una dintre cele mai ieftine masini exotice italiene, costa 110.000 de dolari si in acest an a primit o versiune cu transmisie automata.

Comentarii (7)

  • Nu vad sa Dacia Logan... nu a fost inclusa in lista?:))
    Sunt perfect de acord cu plasarea Bentley Continental Flying Spur in topul listei, si includerea si GTC-ului, desi era loc si pentru Continental GT, dar, nah...

    E vb si de gusturi, oricum...
    2 0
  • tsughi
    numai fiti subiectivi
    "...este probabil cea mai putin atragatoare masina din aceasta lista..."
    este parerea voastra
    1 0
  • d la moi
    asta e ordinea in top sau sunt puse la amestecatura?!mercedes600???masina d octogenari....si cred k bmw arata mult mai bn...cum poate fi lamborghini dupa porsche,mercedes....e aiurea....parerea mea
    1 0
  • nu prea sunt de acord cu ordinea locurilor , faptul c aunele sunt exotice nu le face mai dorite ca celelalte , aston martin e un v8 de la jaguar pe un design reusit .. in schimb porsche are tpate calitatile
    1 0
  • jazzboy
    si acum trista realitate
    un tanar din romanaia care si-ar dori asa o mashina, castiga cel mult 200 euro pe luna...adica 2200 pe an, si 22 000 in 10 ani...pe scurt, nu mancati si nu beti vre-o 70 de ani si veti putea achizitiona cea mai ieftina mashina din cele de sus mentionate..iar cand o sa o aveti, nu mai foloseste la nimik... ce folos??? dar sa visam e moka nu?
    1 0
  • AndreiRN
    Eficienta munci
    "un tanar din romanaia care si-ar dori asa o mashina, castiga cel mult 200 euro pe luna...adica 2200 pe an"

    Partea trista este ca doar de atata produce nicidecum ca ar produce in valoare de 2000 euro si ar fi platit doar 200. Ati vazut cati muncitori se invartesc in jurul la Logan.
    Si totusi ceva nu e normal.
    http://autos.yahoo.com/articles/autos_content_landing_pages/180/Soaking-Up-the-Sun/1
    1 0
  • visee baaaa
    multi viseaza la masini dastea dar de exemplu la cat fura tariceanu si ceilalti politicieni isi pot permite insa un om simplu este obligat de starea financiara sa cumpere caruta de logan
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru