Topul fiabilitatii, de Autobild

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 12.06.2007
Japonezii au ocupat primele cinci locuri, iar Mazda a reusit pentru al treilea an consecutiv sa se plaseze pe prima pozitie.

Auto Bild a publicat recent „Raportul de Calitate” editia 2007. Rezultatele acestui an arata ca producatorii japonezi conduc detasat in acest clasament. Pentru al treilea an consecutiv, Mazda ocupa primul loc, urmata de Toyota si Honda.

In mod incredibil urmatoarele doua locuri sunt ocupate de Suzuki si Nissan, alti doi producatori niponi. Asiaticii au dominat practic acest top al calitatii, primul producator din afara Japoniei a ocupat abia locul 6 si este Chevrolet.

Desi raportul este facut in Germania, primul producator intern plasat in acest top este Mercedes pe locul 7. Alte branduri de mare traditie cum ar fi BMW sau VW s-au plasat pe locurile 15 respectiv 16.

Topul include in total 24 de marci auto. Realizat pentru prima oara in 2001, topul Auto Bild combina rezultatele obtinute in raport cu sapte criterii majore: testele de anduranta, sondajele de opinie derulate in randul posesorilor de automobile, cazurile de rechemare a vehiculelor in service ca urmare a unor defectiuni de fabricatie, raportul german de calitate TUV,  ponderea nemultumirilor adresate de catre clienti direct revistei, tipul garantiei si calitatea serviciilor oferite de catre dealeri (verificate prin testari incognito).

Analiza combinata a acestor criterii permite obtinerea unei imagini cuprinzatoare a calitatii marcilor de pe piata auto europeana. Modelul Mazda6 s-a plasat pe primul loc in cadrul acestui clasament, incepand din 2004, fiind singurul autovehicul care a parcurs testul de anduranta fara nicio defectiune.

Comentarii (16)

  • Vanghele
    Topul fiabilitatii
    Si totusi unde este topul?
    0 0
  • dati macar un link
    catre topul din autobild.de... sau va e frica sa nu le creasca prea mult traficul?
    0 0
  • De aceea apreciez masinile japoneze !
    0 2
  • Iulian
    Japoneze
    Tot ce fac japonezii este mult mai de calitate decat ceea ce fac europenii sau americanii. Oameni seriosi care stiu ce inseamna lucrul bine facut. Tot respectul!
    1 0
  • unu de stie
    re...
    asa este masinile japoneze sunt adevarate opere de arta ......dar pacat atunci cand incep sa pice te doare inima sa schimbi piesele la cat costa si cat trebuie sa asteptzi la comanda lor...
    3 0
  • AndreiRN
    Calitatea
    Calitatea in industria automobilistica japoneza a pornit de fapt cu un american, Dr. Deming, pe langa nevoia lor culturala de perfectiune prin ani '60.
    Piesele se gasesc ff usor pe pietele majore si nici pretul lor nu este prea mare. In romania inca nu este o piata legala si organizata si vin ca piese de contrabanda. In cursul anilor am ajuns sa admir si sa folosesc motoarele Honda chiar daca acuma vad produsele Toyota mult mai avansate. Honda isi investeste resursele in motoare de avioane acuma.
    In realitate masinile "japoneze" sunt facute in multe tari dar ingineria si organizarea productiei duca la un produs final de calitate.
    Bravo lor.
    2 0
  • topul???
    unde e topul? chiar vroiam sa il vad...
    0 0
  • Cossoft
    topul
    Auto Bild Qualitätsreport 2007 - Endergebnis
    1. Mazda
    2. Toyota
    3. Honda
    4. Suzuki
    5. Nissan
    6. Chevrolet
    7. Audi
    8 Mercedes
    9 Mitsubishi
    10 Volvo
    11. Hyundai
    12 Opel
    13 Skoda
    14 Smart
    15. BMW
    16. VW
    17. Citroen
    18 Seat
    19. Ford
    20. Kia
    21. Alfa Romeo
    22. Renault
    23. Fiat
    24. Peugeot
    0 0
  • AndreiRN
    Multi vad, putini cunosc.
    Acesta este un top european unde piata de masini este relativ mica.
    Care stiati ca Mazda este de fapt Ford?
    Iar Toyota si Honda sunt partial parte din GM?
    Suzuki este proprietatea GM?
    Nissan se chinuie sa supravietuiasca sub conducerea franceza si chevi este 100% GM cu motorizare Suzuki sau coreana.
    Audi este doar fratele mai mare a lui VW.
    Este un top de IMAGINE pe piata dar si de motoare si filozofie de fabricare. Uni fac masini pt 5 ani, alti pt 10 ani si alti fac masini cu intentia sa functioneze cat mai mult timp posibil.
    1 2
  • mazda
    Multi Vad: De unde ai scos ca mazda a ford? :)))
    mazda e fabricat in Japonia, legatura cu ford, are numai mazda 3 - motorul diezel e FORD PSA, care sunt foarte bune....
    2 0
  • mercedes-benz
    vanzari germania
    0 0
  • ?
    kia si hyundai sunt cam acelasi lucru de ce sunt la o asa distanta
    1 0
  • multi citesc, putini inteleg
    Colaborarea nu e acelasi lucru cu faptul de a detine compania in sine dupa cum suntem informati de cunoscatorul de mai sus. Ii inteleg simpatia pentru ,,Hollywood" si ideea de ,,filosofie" in constructia de masini, dar nu inteleg siguranta cu care vorbeste despre lucruri pentru care nici specialistii nu ar baga mana in foc. Intradevar, orice afacere presupune profit, si profitul il faci prin imagine si calitatea produselor oferite. Japonezii au lucrat mai putin in domeniul imaginii si mai mult la calitate, asta cred ca a facut diferenta.
    1 0
  • pentru Andrei!

    De ce aberezi?
    Toyota no i sa faca niciodata parte din grupul GM, pentru ca practic nu au cum sa ii cumpere. Daca o sa ai curiozitatea sa vezi topul vanzarilor in lume, o sa vezi ca Toyota este pe locul I inaintea GM-ului care reprezinta o groaza de marci.
    Este drept ca pot colabora la constructia unui motor, ca sa reduca costurile, dar asta nu inseamna ca toyota este facuta de GM. In ceea ce priveste Hyundai-Kia, acestia au fabrici separate, chiar daca in principiu la unele modele constructia este "aproape" identica (vezi Cee'd- I30).
    Hai bafta!
    3 0
  • Ganditorul
    Test de fiabilitate
    Industria japoneza de automobile este o gandire unitara si care sa facut dupa un plan foarte bine gandit pentru prezent si viitor.Sistemul de calitate japonez este un exemplu de vointa si gandire inginereasca foarte bine elaborat si care se bazeaza pe calitatile proprii poporului japonez care este ca toti asiaticii foarte meticulos si indemanatec , avand la baza cele mai noi principii moderne de aplicare a sistemului de calitate in procesele tehnologice. Toyota este astazi cel mai mare producator din lume , datorita si sistemului calitatii denumit Gemba Kaizen , dar si faptului ca muncitorii sunt angajati pe viata ; unde mai gasim in lume acest sistem complex.Ganditorul
    4 0
  • Oras
    http://mini-polis.myminicity.com/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru