Topul J.D. Power: Ford ia totul

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 07.06.2007
Modelele grupului Ford au reusit sa obtina cele mai multe premii dar brandul Porsche si-a pastrat pozitia de lider.

Celebra companie de audit J.D.Power Statele Unite a emis un studiu preliminar care masoara calitatea autovehiculelor la 90 de zile dupa achizitionarea lor. Studiul analizeaza doua categorii distincte: calitatea designului si calitatea productiei (defecte si proasta functionare).

Ford Motor a reusit sa obtina primul loc la cinci categorii, mai mult decat orice alt constructor inclus in studiu. Ford Mustang, Lincoln Mark LT, Lincoln MKZ, Mazda MX-5 Miata si Mercury Milan au adus cele cinci premii in vitrina constrcutorului american. Fabrica din Wixon, Michigan a constructorului american a primit premiul "Assembly Plant Award" pentru productia celor mai multe vehicule fara defecte.

La uzina din Wixon Ford asambleaza Lincoln Town Car. Brandul Lincoln a urcat pe locul trei in topul celor mai fiabile marci auto insa cea mai importanta crestere a avut-o Mercedes care a urcat de pe locul 25 pana pe locul 5.

Pentru al doilea an consecutiv, Porsche pastreaza pozitia de lider in topul J.D. Power, urmat de Lexus, Licoln, Honda si Mercedes.

Honda, brandul cu cele mai putine probleme de fiabilitate pe segmentul premium, a reusit sa obtina doua premii cu modelele Civic si CR-V.

Rezultatele acestui studiu sunt valabile pentru piata auto nord-americana. 

Comentarii (15)

  • ..........
    mda
    0 0
  • Oligarh
    Miroase a facatura
    Ford masini fiabile ?? Exact acum cand are probleme financiare? :)
    0 0
  • a clar
    "Honda, brandul cu cele mai putine probleme de fiabilitate pe segmentul premium ?"

    Premium dintre cele ieftine sau cum?
    0 0
  • Balaurus I
    something smell like shit ! :)nu inteleg totul ...
    Ceva nu este OK .In Europa nu ieseau
    primii.Am si eu un Ford mai vechi - facut in Germania , not US - si mi-a facut destule probleme la motor.Or fi americanii ai mai buni - in clanta , mai ales :) - dar am dubii. Nu inteleg din articol care este liderul : Ford ca la inceputul articolului sau Porsche, ca si in ultimul aliniat.Mi se pare mie ca le-au cam amestecat?...
    0 0
  • cosmin
    tipic
    pai asa s romanii.le a intrat in cap cum ca singurele marci ar fi volkswagen,skoda,seat,cacat,logan si astra caravan.
    in afara de astea nu mai vad nimic iar pentru asta trebuie sa blameze orice alt studiu care nu indica vreuna din aceste marci.
    0 0
  • cristi
    Ford este o masina buna dar nici chiar asa
    Am schimbat de la revolutie pana acum 26 de masini. Nu-i o lauda, ci un mod eficace de a scapa de statul in service-uri si de cheltuit banii pe piese. Am un Focus cu care am 216.000 km si n-am avut pana acum nici o problema. Am schimbat decat consumabilele (curele, filtre, role).
    Cred ca sunt bune dar pana sa fie mai sus ca Mercedes si alti nu cred.
    0 0
  • bine zis cosmin, da ai uitat sa adaugi audi
    0 0
  • hm
    fordul e cea mai proasta masina considerata in state si e mare diferenta intre fordul facut in state si ala facut in state ...
    asa cum a zis si Andy Honda e maina care a apelat cel mai putin la service ..... am avut si ford si honda si pot zice ca e o mare diferenta la tot .... eu nu prea cred nimic din statisticile astea si pe masinile americane nu dau 2 lei ca am avut numa probleme cu ele si de cand am trecut pe japoneze am inceput sa dau banii si pe altceva
    0 0
  • Intelegeti ca Romania si comunitatea "specialistilor" care-si expun parerea pe acest site sunt prea mici in comparatie cu restul lumii. Chiar nu conteaza parerea voastra. Statisticile de pe piata SUA sunt relevante pentru ca este regiunea cu cel mai mare numar de masini, dar atentie, nu toate brandurile sunt prezente pe piata americana! Daca va uitati pe unul dintre slide-uri o sa vedeti clasamentul fabricilor: 1/BMW; 2/Mercedez; 3/Audi, dar si acestea se refera doar la masinile europene care se vand in SUA. Pentru mai multe detalii, intrati pe www.jdpower.com si o sa intelegeti mai multe. Poate asa, inteleg si aia care cad pe spate la cuvantul Audi sau Volkswagen cat de rahat sunt aceste marci in comparatie cu altele pe care voi le tot blamati aici pe baza unor conceptii formate la scara blocului sau infulentati de cumnatii care-si iau masini la mana a treia de pe-nu-stiu-unde. Daca chiar sunteti pasionati de automobile, ascultati ce spun oamenii astia, ascultati mai multe pareri,cititi, va documentati si asa poate incepeti sa ganditi!
    0 0
  • bv dudule
    ascultati ce zice dudu, si nu mai "regurgitati" pareri care "miros"... mai expertilor...

    daca ai avut masina si ti-a facut "tie" probleme asta nu inseamna ca tot brand-u' e "naspa".... da nu conteaza, ramaneti la dacia 1310 si visati la Audi... asta e :|


    mai vb. :)
    0 0
  • incurcatura
    iarasi le incurcati cu categoriile - honda premium? ati inebunit?
    0 0
  • Balaurus I
    hai sa fac si eu urat...:(
    @ dudu : Eu sunt un " balaur " calm de felul meu , ca-s ardelean.
    Dar mitocania si ingamfarea ma deranjeaza , uneori...Si pot fi si eu mai scarbos,dupa cum urmeaza :

    In primul rand desconsiderarea nu e o calitate, stimabile.

    In al doilea rand, prezumtia de buna credinta o are oricine ,chiar si umilele noastre persoane , de pe lista .Daca ai fi fost putin mai destept
    si nu asa intepat ( isteric, daca vrei ) , ti-ai fi dat seama - desi nu sunt convins -
    ca destui din cei care scriu aici au avut si au masini straine .
    Printre ei au fost si adevarati specialisti , care m-au convins si au vb. k lumea,
    nu au dat cu rahat dupa ceilalti.Deci nu te ambala ca un Audi 80 hodorogit , si permite-ne si noua sa ne dam cu parerea , musiu.
    Pentru ca este o lista deschisa - care ar trebui poate putin filtrata - ptr. a "scapa" de cei cu scoli neterminate si cu probleme de bun simt, ca ody :) - ...

    In al treilea rand , daca te gandeai putin si nu erai cu mintea intunecata de orgoliu, ti-ai fi dat seama ca primul lucru care il face oricine care citeste articolul e sa mearga pe net dupa informatii direct de la sursa.

    In al patrulea rand ,intrucat nu conteaza parerea noastra - si nici nu cred ca ptr. tine parerea cuiva ar conta - nu mi-am facut iluzii , cum prost ai presupus - va amintesc ca si voi ati scris pe lista, deci vi se aplica si voua.
    Nu imi pierd timpul sa te intreb daca ai pus mana pe o cheie stelara ptr.suruburi de 3/8 "
    de la cuzinetii de biela , vreodata, sau daca ai segmentat un motor - nu de Dacie -.
    Nu cred , esti "bun" doar la vorbit .Du-te omule sa vinzi used cars in USA, daca esti asa de bun ! :)

    @ ody - mai invata , baietas, sa citesti si sa intelegi.Caci cu respectul esti la pamant.
    Fordul e la americani ca si Dacia la noi , daca poti sa intelegi analogia .Am fost acolo
    la fratele meu de n ori si destui se plang de Fordurile care se fac acum - acolo, in USA , nu in Europa - asa ca sa stii si tu ca sondajele sunt platite de cineva si au de obicei un scop mai "subtil" - care tie iti scapa :)
    - : marketingul , publicitatea ....fraiere.Si oamenii de pe lista au vb. din experienta - Cristi, Mihai- ceea ce tu nu ai , dupa cum arunci invectivele.
    Eu totusi tin la Ford , ca merg inca destul cu el.Dar nu pot sa spun ca e un brand de kko, ca nu ar fi adevarat.
    Deci, daca ai trecut de o varsta, sa stii ca lumea nu are o scara binara de valori - daca intelegi cuvantul- .
    Lasa manelele si fa-te baiat serios, fa ceva util in lumea asta. :)
    Si , ca sa iti mai dau peste nas , mie nu imi place Audi , viseaza tu la el !
    Mai uita-te la Honda, Subaru, Toyota apoi la Jaguar ,neaparat BMW si apoi la Ford .

    Cum am scris prima data, or fi americanii si pro-americanii tari in clanta , dar la summitul G8 Putin iar le-a tras-o ! :).


    Deci, ciocu' putin mai mic!



    Sa ma scuze barbatii k lumea de pe lista cum am scris... :(
    0 0
  • kk
    daca aveti pareri diferite, nu trebuie sa va jigniti sau sa va dati mari si tari ca aveti cunostinte vaste de marci.....spuneti-va parerea elegant si civilizat..fiecare dintre noi avem un automobil si desigur ca ne aparam orgoliul, nu ne-a obligat nimeni sa ne cimparam marca. Eu sunt foarte multumita de masina mea, nu are importanta ce marca este, oricum nu DACIE!!!
    0 0
  • 1stblood
    @Balaurus
    "daca ai pus mana pe o cheie stelara ptr.suruburi de 3/8 " de la cuzinetii de biela , vreodata, sau daca ai segmentat un motor" nu cred ca ai avut de-a face cu cele mai fiabile masini. Eu personal consider ca dovada de fiabilitate a unei masini atunci cand elementele de mai sus tin doar de cultura generala.
    0 0
  • Netwatcher
    JD Power
    a se tine cont ca JD Power este o firma americana si studiile efectuate sunt pentru zona Americana preponderent. celelalte studii efectuare, destul de precar in europa, sunt pentru Franta, Germania si Marea Britanie si sunt furnizate cu prioritate, ca sa nu zic exclusivitate, constructorilor europeni de automobile, care platesc bani grei pt aceste statistici.

    Si in alta ordine de idei... ce are Dacia?! Uitati ca de cativa ani buni este de fapt Renault? Daca doar numele jeneaza, pentru ca e romanesc si tot ce e romanesc vi se pare ca e kko, atunci imi pare rau pt voi. Eu unul am Logan. A condus Passat, Laguna, Clio. Nu am ce zice. Alt grad de confort si alte performante. Dar aveti bani de asa ceva?! Nu amestecati clasele de masini. Eu am suit cu Loganul pana la Scarisoara. Am traversat muntii offroad si nu are nimic. Am vazut masini de marca, care au incercat acelasi lucru, si a trebui sa ma trag cat mai pe dreapta ca sa fac loc rampei de tractare sa treaca inapoi cu ele. Nu zic ca e cea mai buna masina. Dar e foarte potrivita pentru nevoile din tara noastra. Si nu numai! Stiati ca in Franta se vinde ca painea calda?! Acum fiecare cu parerile sale. Tot romanul vrea masina smechera: Audi, BMW sau Mercedes. Nu conteaza ca nu are ce manca! El are Audi! Pazea din fata lui! Chiar daca e luata la mana a2a din Germania si o rupe intr-un an pe drumurile noastre.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru