Topul supercar-urilor!

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 12.02.2007
Va prezentam top zece al celor mai reprezentative supercar-uri la nivel mondial. Marele castigator este Ferrari Enzo.

Zurich Iconic Car Index, institut creat de Motoring Research, a realizat un studiu elaborat prin care a determinat masina cea mai „reprezentativa” la nivel mondial. Studiul a cuprins factori diversi care au fost luati in seama cum ar fi pretul, performanta, puterea motorului sau marca.

Trebuie mentionat ca fondatorul Motoring Research este fostul prezentator de la Top Gear, Peter Burgess. Masinile care au fost luate in calcul pentru acest studiu sunt mai scumpe de 75.000 de euro.

Modelul care a fost nominalizat drept cel mai reprezentativ din istoria automobilismului este Ferrari Enzo. Supercarul de peste 630.000 de euro a fost construit doar in cateva sute de exemplare si a reusit sa indeplineasca conditiile optime pentru acest titlul onorific.

Al doilea in acest top a fost desemnat Porsche Carrera GT, dezvaluit la Paris acum patru ani. Supercar-ul propulsat de un motor V10 ajunge la pretul de 470.000 de euro. Toata lumea a ramas uimita cand Ferrari a primit si locul trei cu modelul F599, care valoreaza doar 235.000 de euro.

Daca tot este un top unde doar modelele foarte scumpe au avut acces, trebuie sa adaugam ca cea mai scumpa masina din concurs a fost Bugatti Veyron, cu 1.2 milioane euro valoare.

 

Top 10 Iconic Car:

 

1. Ferrari Enzo
2. Porsche CarreraGT
3. Ferrari F599
4. Aston Martin Vanquish S
5.Mercedes-Benz SLR
6. Bugatti Veyron
7. Ferrari 612 Scaglietti
8. Lamborghini Murcielago
9. Bentley Continental GT
10.Pagani Zonda

 

Comentarii (9)

  • bbbobbbo
    ce???
    toate k toate, dar unde este McLaren F1??????

    hai sa fim seriosi, cum poate lipsi o masina care din '96 pana la aparitia relativ recenta recenta a lui Veyron a detinut recordul mondial la nush cate kestii legate de viteza, si a spulberat mai tot ce misca pe sosea... hmmmm
    ma indoiesc un pik de obiectivitatea topului.

    a , si pretul era de peste 1 mil si la McLaren, deci "se incadra" in cerinte lol
    0 0
  • ?
    Dar Koenigsegg unde este ca modelul CCR il luase pe McLaren F1, iar CCX (bine nu original ci cu spoiler) este la ora actuala cea mai rapida masina din topul Top Gear???
    0 0
  • supercar
    e imposibil sa fie uitat intr-un asemenea top McLaren F1...
    0 0
  • noname00
    adaugare
    In primul rand de cand este Bentley Continental GT un supercar? Intr-un fel acelas lucru se poate spune si despre 612 Scaglietti, care nu este un supercar in adevaratul sens al cuvantului. Alte modele care ar mai putea fi in aceasta lista (fata de cele din comentariile anterioare) ar mai fi: Ferrari F50, F40, 288 GTO, Saleen S7 (desi nu cred ca ar fi ajuns prea sus), Lamborghini Diablo si Miura, Maserati MC12, Ford GT, Bugatti EB110, Porsche 959 (in topul meu ar fi in primele 5) si GT1, Mercedes-Benz CLK-GTR, B Engineering Edonis, poate chiar si Ferrari 360 CS. Oricare din acestea ar putea inlocui cel putin Bentley-ul. Parerea mea este ca masinile care ar trebui sa intre in acest top sunt (in ordine alfabetica):
    Bugatti Veyron
    Ferrari Enzo
    Ferrari F40
    Keonigsegg CCX (sau CCR)
    Lamborghini Diablo (eventual SE30 Jota - straight-through exhaust)
    Lamborghini Murcielago LP640
    McLaren F1
    Pagani Zonda F ClubSport
    Porsche 959
    Porsche Carrera GT
    0 0
  • Adriano
    trist..
    Viper de ce nu e ? :(
    0 0
  • Pentru ca Viperul inainte de a fi un supercar tre' sa fie un car. dar cum notiunea "made in USA" a unui supercar = car x cati mai multi cilindrii x cilindru cu diametrul unei galeti (sau mai mare) este absolut normal ca italienii sa domine topul si viperul sa nu existe. italieni care din 6 litri scot performante cat americanii din 40(aici putem extinde)...
    0 0
  • SuperstarDriver
    Tarani pocniti care fac top de cacat...
    De cand SLR e mai tare ca Murcielago?Cred ca au inceput sa zboare porcii si eu nu stiu((: Am impresia ca astia care au votat topul asta ori sunt ahtiati dupa lux si bani si nu pun pe primul loc performantele ori n-au nici macar un neuron in cap...pai cand o sa bata Enzo noul Murcielago LP640 pe Nurbugring ma fac Papa de la Roma si ma calugaresc definitiv...da-o incolo de treaba ca asta e nebunie...topul corect ar arata asa:
    1.LP640
    2.Veyron
    3.Enzo
    4.Pagani Zonda R ( e nou lansat)
    5.Carrera GT
    6.Koennigseg CCR
    7.612 Scaliegti
    8.911 Turbo
    9.R8 (deocamdata doar dupa Turbo pana la noul V12 TT de peste 610CP)
    10.SLR 722
    0 0
  • topul super carurilor
    ba fratilor ASTIA AU INNEBUNIT????????????unde e LEGENDA AUTOMOBILISTICA CARE S A FABRICAT IN 5 EXEMPLARE??? E VORBA DESPRE MCLAREN F1 LM .astia nu sunt intregi la cap ??? un exemplar costa cel putin 4 MILIOANE DE EURO.MCLAREN ESTE NR 1
    0 0
  • florin
    adevaratul top
    nu va mai obositi sa faceti topuri inutile ca tot nissan skyline r34 gtr e cea mai tare!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru