Toyota face motor diesel cu Isuzu

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.08.2007
Japonezii de la Toyota vor colabora cu alti japonezi, cei de la Isuzu, pentru crearea unui motor diesel de 1.6 litri.

Toyota si Isuzu au ajuns la un acord clar in ceea ce priveste constructia unui motor diesel compact pentru piata europeana. Primul model care ar beneficia de aceasta unitate va fi Auris, recent-lansatul hatchback japonez. Vorbim de un motor de 1.6 litri a carui dezvoltare va fi finalizata insa abia in 2012.

Este unul dintre pasii pe care Toyota ii face pentru a-si atinge scopul in Europa, unde oferta constructorului japonez nu exceleaza tocmai din cauza lipsei unor motoare diesel, foarte cautate pe Batranul Continent. Nu se cunosc inca alte detalii privind colaborarea dintre Toyota si Isuzu, insa se pare ca acestia din urma, care au o istorie bogata in crearea unor propulsoare pe motorina, vor fi pionul principal in aceasta afacere.

Toyota, principalul producator la nivel mondial, detine un procent de 5/9% din actiunile Isuzu. Foarte interesant este faptul ca, atunci cand GM se afla pe locul intai mondial, Isuzu (dar si alte nume care astazi lucreaza cu Toyota, ca Subaru sau Suzuki) colabora, de asemenea pe partea diesel, cu acestia.

Comentarii (1)

  • George
    Interesanta stire...
    M-am intreabat de multe ori de ce oferta Toyota e atat de ne-semnificativa pe motorizari diesel...si am ajuns la concluzia ca ei nu fac decat ce stiu ca pot face bine...Sa speram ca versiunile lor de diesel vor fi la fel de fiabile ca cele pe benzina...

    Cat despre 2012 e FOARTE mult...piata auto in 2012 ar putea arata destul de diferit de cea de azi...Daca l-ar fi scos in 1998-2000 Toyota ar fi avut azi in Europa acelasi statut de marca dominanta pe care-l are in Nord-America...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru