Toyota revine pe primul loc în topul mondial al constructorilor

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 16.05.2012
Victoria celor de la General Motors şi Volkswagen a fost de scurtă durată. Toyota a revenit pe primul loc în topul constructorilor mondiali după primul sfert al lui 2012.

Esential

2.49 milioane de maşini a vândut Toyota.
2.28 milioane de maşini a vândut General Motors.
2.16 milioane de maşini a vândut Volkswagen.

Topul celor mai mari constructori auto din lume s-a răsturnat spectaculos după primele luni ale lui 2012. După ce a pierdut până şi podiumul anul trecut, din cauza problemelor grave create de tsunami, Toyota revine pe prima poziţia, depăşind uşor câştigătorii din 2011, General Motors şi Grupul Volkswagen.

Potrivit estimărilor, constructorul japonez a reuşit să vândă 2.49 milioane de maşini în primele trei luni ale anului, graţie repunerii pe picioare a tuturor fabricilor sale afectate de tsunami. General Motors a fost nevoit să se mulţumească cu locul doi, vânzările sale totalizând doar 2.28 milioane în lunile ianuarie, februarie şi martie, la nivel global.

Ambii coloşi trebuie să fie însă atenţi la evoluţia principalului rival european, Volkswagen, care continuă să ţină aproape de primele două locuri. Vânzările sale totalizează 2.16 milioane de unităţi.

Jim Wiseman, vicepreşedintele afacerilor externe în cadrul diviziei nord-americane Toyota, a declarat: "Deşi a fi pe prima poziţie nu este scopul nostru declarat, este bine să vedem că suntem pe drumul cel bun.

Cu o serie de clienţi care reacţionează atât de bine la produse noi sau îmbunătăţite, suntem de părere că evoluţia pozitivă se va păstra şi pe viitor." 

via l carscoop

Comentarii (9)

  • frumoasa stire!
    era de asteptat pentru ca toyota e un nume cu rezonanta mondiala pe toate segmentele..! felictari!
    35 9
  • ...japonezii astia ar trebui sa aibe ca simbol national o pasare phoenix...iar in ceea ce priveste latura industriala...numai de bine,un popor de la care ai ce invata...ce sa MAI zici?...NEAM DE SAMURAI...
    38 8
  • Bravo Toyota!!!
    .................
    26 7
  • ****
    cum sa nu cumperi o toyota???Traiasca Japonia
    16 6
  • AndreiRN
    Calitate
    Calitatea si seriozitate isi spun cuvantul.
    Ceilalti doi vand produse chineze sub emblema lor.
    17 7
  • Toyota merita locul asta. Doar cei care stiu ce fel de masini face Toyota si posesorii inteleg de ce. Nu i-a doborat nici cel mai mare recall si nici macar un tsunami. Au tacut din gura si si-au continuat treaba. Un exemplu de intelepciune si vointa. Ma inclin!
    23 6
  • Seriozitate japoneza
    Recall-urile au fost mana americanilor. Care si-au simtit amenintata pozitia si au crezut ca astfel Toyota va pierde foarte mult. Si e drept ca au reusit temporar, insa cei seriosi isi vad de treaba si le dau lectii la multi.
    Felicitari pentru reusita.
    23 6
  • fiabilitate...si atat
    Anoste la design, plictisitoare la condus, cam asta inseamna Toyota. Ma rog, si VW tot pe-acolo, dar ei macar au motorizari mai interesante.
    10 26
  • Text
    Nui prea mai vad pe aici pe cei mai infocati fani ai triadei germane!!!Hei.... unde sunteti???Observ ca nu prea aveti nimic de spus si vati ascuns.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru