Toyota va lansa un Prius electric, rival pentru Volt şi Nissan Leaf

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 16.09.2010
Toyota promite publicului un rival electric pentru Nissan Leaf şi Chevrolet Volt, bazat pe actualul prius. Modelul va fi însă cu mult mai ieftin decât adversarii săi.

Valul de reacţii pozitive pe care l-au stârnit Nissan Leaf şi viitorul Chevrolet Volt nu i-a lăsat indiferenţi pe cei de la Toyota, care îşi propun să răspundă rivalilor săi cu un model electric. Pentru a putea obţine rezultate bune cu costuri minime, Toyota va lansa pe piaţă un model electric derivat din hibridul Prius, model anticipat deja de conceptul "Plug-in".

Potrivit oficialilor japonezi, derivatul electric al lui Prius, aşteptat în 2012, va fi cea mai ieftină alternativă din segment. Takeshi Uchiyamada, şeful departamentului de producţie Toyota, a mers chiar mai departe de atât, sugerând faptul că viitorii clienţi vor avea mari probleme în a se hotărâ ce versiune cumpără, din moment ce electricul va fi cu doar câteva sute de euro mai scump.

Momentan nu există prea multe informaţii despre trenul de rulare al viitorului Prius electric, însă ne putem aştepta la un motor anexă, care să alimenteze cu energie motorul electric, după terminarea bateriilor.

Judecând însă după performanţele celor două modele existente în prezent în segment (Volt autonomie electrică de 65 de km, Leaf autonomie electrică de 160 de km), Prius va avea un oarecare dezavantaj, resursele sale actuale garantându-i doar 20 de kilometri autonomie.

Comparativ cu viitorul Volt, Prius-ul electric va costa în Statele Unite cu aproximativ 13.000 de dolari mai puţin, un motiv în plus pentru a înclina balanţa în favoarea japonezilor. Toyota îşi propune să vândă aproximativ 20.000 de unităţi anual.

via | leftlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru