Trailerul unui film provoacă scandal în SUA: "Maşinile electrice sunt gay"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 11.10.2010
Un film american stârneşte controverse după ce o scenă din trailer portretizează maşinile electrice ca fiind "gay".

Trailerul producţiei cinematografice The Dilemma, film produs de Universal Pictures, a iscat un scandal monstru în SUA după ce Vince Vaughn, unul dintre actorii din distribuţia acestuia, spune "Maşinile electrice sunt gay" în chiar prima scenă. Trailerul american portretizează maşinile electrice ca fiind "gay" în comparaţie cu celebrele Muscle Cars americane, la volanul cărora apar de mai multe ori personajele principale ale producţiei cinematografice. 

Reacţiile au venit din partea unor grupuri care militează pentru drepturile homosexualilor, ca US Gay şi Lesbian Alliance Against Defaimation, care susţin că utilizarea termenului "gay" în acest context este o insultă adusă minorităţilor sexuale. 

În urma protestelor activiştilor, Universal a retras trailerul, urmând să-l înlocuiască cu unul care nu conţine scena în discuţie.

via | Thegreencar

Taguri: The Dilemma

Comentarii (9)

  • Au perfecta dreptate...ori sunt masini ori numai sunt...
    Jos cu masinile electrice :)
    9 11
  • perfect adevarat ce spune actorul.... chiar daca e doar o comedie
    7 7
  • Niculae
    Masini
    Filmul sigur se merita vazut dar despre faza ca gay... chiar nu ma intereseaza :))))
    5 2
  • nu ai voie sa faci filme despre tigani, evrei, gay, lesbiene, albi, negri si daca mai stiti si voi alte motive va rog sa le adaugati! Hai sa stricam si comediile pentru ca se supara unii irascibili din cauza durerilor de posterior!

    Democratia nu mai este ce trebuia sa fie, toti se supara si te dau in judecata.

    Daca nu avem voie sa vorbim despre gay atunci cum le explicam copiilor si nepotilor ce sunt aia sau mai bine hai sa nu mai invatam despre Hitler si Stalin in scoli ca se supara evreii, hai mai bine sa ramanem niste inculti, nu de alta dar vad ca doar prostii au dreptul sa fie fericiti!
    11 2
  • pt toti gayyyyyyyyy...........
    ce mult imi place cand spune de bmw si motoarele lor.........
    ma intreb de ce nu leau ridicat in sclavi si pe cele de la Toyota si Lexus??
    5 5
  • ...
    e o parodie...dar mesajul e valid: vrem masini cu ardere interna la motor... si femei frumoase... restul e tacere!
    4 1
  • Rasism
    Nu te mai poti exprima liber in lumea asta deoarece toti depravatii si-au facut asociatii si te dau in judecata. Nu ai voie sa-ti fie sila de barbatii care se dau la fund ca vine repede o asociatie care militeaza pentru drepturile poponarilor sa te apostrofeze, nu ai voie sa urasti tiganii pentru comportamentul lor primitiv cu care ne fac de ras in toata lumea asta si care ne creaza tot felul de disconforturi pt ca esti rasist, nu ai voie sa injuri maghiari care vor sa puna stapanire pe juma' de tara ca esti xenofob. Unde mai este "libertatea"? Una peste alta abia astept filmul, si da... masinile electrice sunt pentru poponari :))
    5 3
  • audist
    de asta romanii sunt ce sunt si unde sunt
    da, libertatea minoritatilor sexuale ar trebuii sa existe iar reactia acelor asociatii este una putin exagerate dar sunt din state si daca tragi un vand langa o domnisoara te da in judecata pentru daune morale.

    da CGC masinile electrice vor spulbera motoarele cu combustie interna din toate motivele de pe pamant si nu sunt gay. am condus 2 ture un atom electric si credema ca porscheul pe care il ador de altfel este un zero barat ca sensatii si tinuta de drum.

    maghiarii au dreptul lor sa ceara si vor, obtinerea acestor cerinte este altceva iar tiganii produc discomfort pt ca sunt pur si simplu sunt o natiune care inca nu sa adaptat civilizatiei moderne si avand in vedere ca pana in anii 1800 au fost sclavi scuze ROBI... nu ia ajutat foarte mult.

    dar orice om este egalul altuia.

    chiar daca anumite popoare se simt mai egale ca altele. ;)
    0 1
  • NuConteazaNumele
    jos ku jignirile !!!
    ai drept alexei98
    JOS KU JIGNIRILE!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru