Tunerul polonez Carlex a modificat în stil industrial-victorian Mini Countryman

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 11.06.2012
Când designerii care activează în rândurile unor tuneri europeni decid să combine mai multe stiluri, iese fie o operă de artă, fie un kitsch oribil. Versiunea Mini Countryman dezvoltată de polonezii de la Carlex stă între aceste două catalogări.

Tunerul polonez Carlex a prezentat astăzi propria interpretare a lui MINI Countryman, SUV-ul compact dezvoltat de marca britanică pentru completarea gamei sale de oraş.

În versiune Carlex, modelul Mini trece de la un aspect de serie la unul care poartă amprenta bronzului, nuanţa arămie metalizată fiind regăsită la atât la exterior, cât mai ales în interior. Tehnica utilizată la "împodobirea" interiorului este denumită Steampunk şi derivă dintr-o intepretare modernă a epocii victoriene, cea care a marcat debutul revoluţiei industriale la nivel mondial. Rezultatul final este pe de o parte interesant, pe de altă parte ciudat şi vine să confirme faptul că din combinaţia modern-retro pot ieşi atât opere de artă, cât şi creaţii controversate.

Carlex nu a modificat tehnic modelul britanic, mărginindu-se la a "ataca" zona estetică. 

via | leblogauto

Comentarii (3)

  • .marius.
    Things change.Doesn't mean they get better.
    E teribil de interesanta. :)
    7 1
  • Aditza
    nu am mai vazut demult o porcarie asa de mare.
    3 5
  • chuck norris
    ciudat interior
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru