Uciderea, pedepsita drastic

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 14.12.2006
Autoritatile din Marea Britanie au anuntat inasprirea pedepselor in cazul in care soferii ucid.

Serviciul de Pedepse al Coroanei din Marea Britanie a anuntat ca a inasprit pedepsele pentru soferii care cauzeaza accidente in urma carora alti pietoni sau conducatori auto isi pierd viata. Schimbarile vor intra in vigoare in septembrie 2007 si vor modifica limitele dintre cele trei tipuri de infractiune: ucidere din culpa, ucidere prin sofat periculos si ucidere prin neatentie.

Conform autoritatilor britanice, scopul schimbarilor este acela de a asigura mai multi ani de inchisoare pentru soferii care incalca extrem de grav regulile de circulatie cu rezultate tragice. Uciderea din culpa i-ar putea aduce vinovatului pedeapsa inchisorii pe viata iar uciderea prin sofat periculos o pedeapsa maxima de cinci ani de inchisoare. In ultimul caz vor fi inclusi soferii care cauzeaza moartea unor persoane din trafic in timp ce vorbesc la telefon, depasesc pe linia continua sau pe exteriorul soselei, ignora culoarea rosie a semaforului, intra fara sa se asigure de pe un drum fara prioritate si chiar in cazul in care butoneaza radioul sau vorbesc cu persoanele din masina cin conditii de rulare neprielnice. In ceea ce priveste a treia categorie, cea a uciderii prin neatentie, intra uciderea unei persoane din trafic in conditiile pierderii cunostintei, a concentrarii sau in conditiile unor erori de gandire facute din neatentie.

Ramane la latitudinea autoritatilor sa defineasca limita destul de sensibila dintre uciderea prin neatentie si cea prin sofat periculos.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru