UE decide ca legea VW este ilegala

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 23.10.2007
Curtea de Justitie Europeana a dat verdictul in cazul legii VW, fapt care ajuta Porsche sa preia grupul german.

Curtea de Justitie Europeana a dat verdictul in cazul „legii Volkswagen”. Forul juridic european a stabilit ca legea speciala a Republicii Federale Germane pentru Grupul VW este ilegala.

Curtea de Justitie Europeana a stabilit ca legea VW contravine principiilor europene si incalca dreptul circulatiei libere a capitalului. Porsche, principalul actionar in cadrul Grupului VW, intentioneaza sa preia controlul in cadrul companiei germane, prin marirea pachetului de actiuni pana la 51%.

Conform legii VW, indiferent de pachetul de actiuni pe care l-ai fi detinut in cadrul grupului, dreptul de vot era egal in cadrul Consiliului de Administratie.

Faptul ca legea VW a fost scoasa in afara legii de catre Uniunea Europeana da mana libera companiei Porsche in demersul de a prelua pachetul majoritar la VW. Cel mai probabil, in zilele urmatoare Porsche va mai cumpara un pachet de actiuni in cadrul Grupului VW, pentru a ajunge la 51%, si va deveni compania care controleaza grupul auto german.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Interesant viitor
    VW a fost o firma socialista inca de la inceputuri si acum va trece la capitalism si va fi intersant daca va supravietui. VW au vandut de ani de zile masini in pierdere, sub pretul de fabricare deoarece guvernul acoperea diferenta din buzunarele populatiei. Va gasi Porsche suficient sprijin bancar ca sa conduca o firma deficitara? Va fi tare interesant.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru