UK tripleaza taxele pentru masinile poluante

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 13.03.2008
Cabinetul Marii Britanii intentioneaza sa tripleze taxele pentru modelele auto care polueaza mult.

Esential

390 euro este taxa anuala pentru o masina poluanta in Marea Britanie in acest moment.
1200 euro va deveni taxa anuala pentru o masina poluanta in Marea Britanie in 2010.

Dupa ce Ken Livingstone, primarul Londrei, a impus o taxa speciala pentru masinile poluante care circula in capitala Regatului Unit, modelul pare sa fie apreciat si de cabinetul britanic.

Alistair Darling, ministrul de externe britanic, a promis ca va recalcula taxele pentru masini in functie de emisiile CO2 ale acestora. Astfel, proprietarii masinilor cu un nivel ridicat de poluare trebuie sa se astepte la taxe de trei ori mai mari dupa reformarea sistemului de taxe si impozite.

Cabinetul britanic a anuntat ca nivelul taxelor se va modifica in doua etape, anul viitor si in 2010. Astfel, modelele auto care emit mai mult de 255 g CO2/km vor fi taxate in 2009 cu 555 euro pe an, iar din 2010 cu 1200 euro pe an.

In acest moment, un model auto care emite cel putin 255 g CO2 pe kilometru este taxat cu 390 de euro anual.

Via | Automotive News

Comentarii (1)

  • vax
    Neandamanatici britanicii astia la a pune biruri... sa ia tehnica banditilor de guvernanti de la noi... te taxeaza la prima inmatriculare cat pentru 10 ani la ei dupa care te mai ard si la CO2 de la anu...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru