Ultima moda: tramvaiele ecologice

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 30.07.2007
Orasele se adapteaza noilor cerinte ecologice. Metropolele se reorienteaza spre noua generatie de tramvaie.

Ultima moda in transportul urban de persoane este reinvierea unei traditii care dureaza de mai mult de o suta de ani. Este vorba de tramvaiele ecologice, un nou pas in abordarea alternativa a regiilor de transport ale marilor orase.

Ultimul oras care a intrat in aceasta linie este Buenos Aires, capitala Argentinei adoptand recent o flota mare de tramvaie Alstom Citadis. Acestea sunt mult mai flexibile, mai ecologice (utilizeaza franele regenerative, care stocheaza energia de franare si o transforma in energie motrica), mai rapide (utilizand de obicei parti ale soselelor pe care masinile nu au acces, cum sunt partile din mijloc ale tunelelor rutiere) si cu acces garantat persoanelor cu handicap.

Singurele probleme sunt cele generate de regandirea vechilor sine de tramvai, care pot bloca traficul pe perioada lucrarilor. Este, altfel spus, exact aceeasi situatie cu care se confrunta acum Bucurestiul. Diferenta consta in calitatea tramvaielor puse la dispozitie de municipalitate.

In plus, puristii afirma ca, desi cantitatea de gaze poluante este mai mica in cazul noilor tramvaie, acestea utilizeaza electricitate care se produce prin metode anti-ecologice.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru