Ultimele exemplare Stirling Moss incheie productia lui McLaren SLR

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.12.2009
Mercedes si McLaren se pregatesc sa puna capat productiei supercarului SLR, odata cu iesirea de pe linia de asamblare a ultimlor exemplare din editia limitata Stirling Moss.

Vreme de 5 ani Mercedes si McLaren si-au unit fortele pentru a oferi fanilor din intreaga lume un supercar de senzatie, care a atras reactii pozitive din partea criticilor si a publicului. SLR a fost disponibil in varianta coupe sau roadster si a fost propulsat de un motor V8 de 5.5 litri, capabil sa livreze pana la 626 de cai putere.

Colaborarea dintre cei doi constructori a luat sfarsit anul acesta si supercarul a pregatit fanilor o editie speciala, care sa incheie triumfal productia. Este vorba despre cele 75 de exemplare Stirling Moss care vor pune capat "speciei" SLR.

Mercedes a anuntat recent ca este aproape de finalizarea unitatilor exclusiviste, care se individualizeaza prin lipsa acoperisului, parbrizului si a geamurilor laterale precum si prin instalarea sub capota a peste 650 de cai putere. Performantele editiei speciale Stirling Moss sunt si ele notabile: 0-100 km/h in 3.5 secunde si o viteza maxima de 350 km/h.

Chiar daca pana la sfarsitul anului supercarul va iesi din productie, fanii si posesorii SLR-ului vor continua sa se intalneasca si sa isi impartaseasca experientele cu ajutorul unei comunitati dedicate exclusiv modelului.

Desi au pus capat colaborarii, Mercedes si McLaren nu au renuntat la ideea de a detine in gama propriul supercar.

Drept urmare nemtii au lansat SLS AMG iar britanicii MP4-12C.

via | Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru