Un Aston Martin DB5 ruginit ar putea fi vandut la o licitatie cu peste 250.000 de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 30.04.2010
Celebra casa de licitatii Bonhams va pune la vanzare mai multe modele extrem de rare, cum ar fi Aston Martin DB5 si un Ferrari 166/195S Cabrio.

Casa de licitatii Bonhams a anuntat ca va organiza o licitatie la Monaco in care va pune la vanzare un Aston Martin DB5, dar si un Ferrari 166/195S Cabriolet. In timp ce modelul Ferrari este intr-o stare de invidiat, modelul Aston Martin este ruginit si nu a mai fost pornit de peste 20 de ani. Cu toate acestea, cei de la Bonhams estimeaza ca exemplarul DB5 pe care il au la vanzare va fi cumparat de un client care va plati peste 250.000 de dolari.

Aston Martin DB5 a fost construit in doar 983 de exemplare. Exemplarul pus la vanzare de Bonhams este original si nu a suferit nicio tentativa de restaurare. Astfel, colectionarii vor putea sa cumpere un vehicul care are potential, in ciuda faptul ca vopseaua este crapata, caroseria prezinta rugina in mai multe locuri, iar pielea de la interior este rupta. In ciuda faptului ca motorul acestui model nu a mai fost pornit de doua decenii, vehiculul in sine are o valoare deosebita.

Ferrari-ul care urmeaza sa fie pus spre vanzare in aceasta licitatie este chiar mai rar decat Aston Martin DB5.

Exemplarul respectiv este unul dintre putinele modele din lume construite in aceasta configuratie de cei de la Vignale. Anul de fabricatie este 1950, iar cei de la Bonhams se asteapta sa il vanda cu aproximativ 1.6 milioane de dolari. Pe langa aceste modele, cei de la Bonhams vor oferi spre vanzare un Ferrari 275 GTB, un Ferrari F40 care a concurat la diverse evenimente din motorsport din Europa, un Jaguar SS100 din 1938 care a castigat Raliul Galez in 1938 si un Jaguar XK120 in stare de showroom, care a castigat un concurs dedicat modelelor clasice.

Via | NYTimes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru