Un Bugatti din 1936 a fost vandut la o licitatie cu peste 30 milioane de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 06.05.2010
Un colectionar a cumparat un Bugatti 57SC Atlantic din 1936 pentru o suma situata intre 30 si 40 de milioane de dolari. Mai exista doar un exemplar confirmat al acestui model in lume.

Compania de licitatii Gooding a reusit sa vanda un Bugatti 57SC Altantic pentru o suma record in domeniu, situata intre 30 si 40 de milioane de dolari. Clientul si suma exacta pentru care a fost vandut acest model au ramas confidentiale, in principal din cauza valorii extrem de ridicate a tranzactiei. Astfel, acest Bugatti a depasit modelul Ferrari 250 Testa Rossa din 1957 vandut in 2009 pentru 12.2 milioane de dolari, iar valoarea sa ar putea sa creasca si mai mult in anii viitori.

Bugatti a construit doar patru exemplare Type 57SC Altantic. Doar doua sau trei dintre acestea mai exista si astazi. Unul dintre ele este detinut de Ralph Lauren, in timp ce al doilea era detinut de defunctul Dr. Peter Williamson – un colectionar de Bugatti-uri clasice, care a detinut si modelul vandut la licitatia aceasta. Locatia celorlalte doua exemplare fabricate este inca sub semnul intrebarii, crescand valoarea celor doua modele a caror existenta este confirmata.

Bugatti 57SC Atlantic este un model derivat din prototipul Aerolithe Electron Coupe prezentat la Salonul Auto de la Paris din 1935. La acea vreme, modelul respectiv a cauzat o senzatie in randul publicului si i-a ajutat pe italienii de la Bugatti sa inregistreze trei comenzi foarte speciale.

Fiecare din cele trei modele construite este unic, iar acest exemplar este primul din seria sa si are o importanta istorica extrem de mare.

Via | Autoblog

Comentarii (11)

  • ce a ajuns lumea din ziua de azi frate.......
    sa dea 20 de milioane de $ pt o 'vechitura'.......
    sunt milioane de oameni si copii la ora actuala care nau ce manca si nau ce bea(ma refer la apa)si alti arunca averi pe niste gramezi de fiare....
    16 7
  • p-george
    @tzenu
    Si daca eu am muncit pe branci sa imi fac averea dece sa o dau la altii? Nu eu trebuie sa salvez lumea ci statul.
    Oricum respectivul sigur a facut si numeroase donatii ca asa fac toti chit ca vor chit ca o fac pt ca e in "trend". Dar ce ar fi acum sa zicem toti : eu nu mai beau cola ca altii nu au nici apa, nu mai merg la cinema ca altii cu 30 lei cat coste biletul traiesc o saptamana, nu mai spal masina ca in africa e seceta e.t.c.
    16 4
  • @p-george
    adevarat graiesti..
    5 3
  • schumi
    @p-george
    Stai linistit ca cine da 30mil$ pe un fier nu prea s-a spetit muncind. Averile mari nu se fac neaparat prin munca multa (si mai ales cinstita).
    6 6
  • Averile mari se fac cu capul nu cu spatele si e absolut normal. O idee buna poate valora mult. Si oricine poate cara saci in spate cu un pic de antrenament, da nu oricine poate gandi suficient
    7 4
  • @vlad
    Deci sa inteleg ca Becali , Voiculescu ,Patriciu sau Vantu sunt super inteligenti , nu??
    Averile mari nu se fac doar din idei bune(care , in cazul celor enumerati mai sus , lipsesc cu desarvarsire).
    Din cand in cand trebuie sa mai cunosti si pe cine trebuie.(valabil pentru toti cei enumerati mai sus)
    6 1
  • Octavian
    inteligenti sau ba, au facut bani cand altii stau si saliveaza la monitor. Ce sunt 30mil pentru cineva care are miliarde? E ca si pentru un roman cu venit mediu 300 ron, adica o nimica toata. Bravo celor care isi permit un asemenea lux.
    Absolut de acord cu Vlad, cu capul se fac banii, nu cu bratul.
    1 3
  • Inteligenti sunt cu siguranta sau cel putin orientati, pt ca lasand la o parte moralitatea si-au cladit niste averi de invidiat. De Becali nu pot sa spun ca e prost ci cat se poate de lipsit de cultura si educatie cat despre Voiculescu, Patriciu si Vantu in nici un caz nu as putea spune ca nu sunt niste oameni inteligenti
    2 2
  • O mica rectificare
    Dle Toma, au existat 3 masini de productie. Nu 4.
    0 0
  • serifu
    secretul succesului
    asta e secretul: cumperi un e klasse si il vinzi in 2070 cu 20 mil euro, sa ai bani la batranete :))))
    1 0
  • Octavian
    @serifu

    Daca vrei sa ai succes astfel, cumperi o masina editie cat mai limitata, nu una produsa in sute de mii de exemplare. O editie cu maxim 100 unitati produse, deci vorbim de un clk dtm, veyron editie limtiata, mclaren f1, etc. Dar daca iti permiti astfel de masini, pana in 2070 poti sa iti inmultesti averea mult mai mult decat daca astepti pana atunci ca sa vinzi masina cu cateva milioane de dolari
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru