Un Fiat 500 de 275 CP de la Hamann Motorsport

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 23.02.2010
Tunerii germani de la Hamann au transformat aparent sensibilul Fiat 500 intr-o bruta feroce care dezvolta 275 CP.

Principalul exponat al tunerilor de la Hamann la Salonul Auto de la Geneva va fi o versiune proprie a lui Abarth 500 esseesse care ajunge la 275 de cai putere si 380 Nm.

Inginerii casei germane de tuning au reusit sa modifice motorul de 1.4 litri de care dispune "originalul" Abarth 500 essesse crescandu-i puterea cu nu mai putin de 115 CP (de la 160). Mai mult, daca luam ca reper versiunea de baza Abarth 500 (135 CP), diferentele si mai evidente, puterea fiind inmultita practic cu doi. Pentru a ajunge la aceste cifre performante, tunerii germani au lucrat la toate nivelele tehnice ale masinii. Astfel, modificarile ating unitatea centrala de comanda, turbina, filtrele de aer, sistemul de evacuare, componentele motorului (pistoane forjate, sistemul de racire) ambreiajul (schimbat cu unul de curse) si transmisia. Evident, discurile de frana au fost schimbate si ele cu unele mai mari, ascunse sub jantele grafit de 18 inch. Pentru a-si desavarsi opera, inginerii Hamann au dotat ceea ce la origine era un Fiat 500 cu un diferential autoblocabil.

La nivel estetic, diferentele sunt evidente si vizeaza atat spoilerul fata modificat, cat si bosajele aripilor care maresc latimea masinii cu 30 de milimetri in fata si cu 35 in spate.

In partea din spate, difuzorul de aer bicolor completeaza opera germanilor.

via | WCF

 

Comentarii (3)

  • sa'l faca de 1000 CP ca pe polo'ul vechi si nu cred ca s'ar mai baga enspe mii de tuneri ca sa'l tuneze... :))
    2 3
  • Epoca LED-uriloe
    De ce toti s-au apucat sa puna LED-uri? Mi se pare de acum de prost gust. Au inceput cei de la Audi, si acum vezi la orice masina...
    0 4
  • schumi
    Hamann
    Tari baietii astia de la Hamann. Respect!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru