Un Fiat din 1904 va participa la Cursa Maşinilor Veterane

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 20.08.2011
Un Fiat 24-32 HP din 1904 care a fost îngropat, exhumat şi mai apoi restaurat va participa în cadrul Cursei Maşinilor Veterane, ce va avea loc în luna noiembrie între Londra şi Brighton.

Povestea unui Fiat 24-32 HP face înconjurul lumii. Fabricat în 1904, îngropat în 1932, exhumat în 1942, iar mai apoi complet restaurat în 2007, modelul italian va lua parte la o cursă care se va desfăşura între Londra şi Brighton. Exemplarul de mai sus a fost achiziţionat de George Agassiz, o doamnă înstărită din SUA, care şi-a petrecut luna de miere pe melagurile Italiei.

Odată cu părăsirea Europei, femeia s-a urcat pe vas alături de noua ei maşină, pe care a transportat-o până în Cape Cod, o peninsulă din partea de est a statului Massachusetts. Modelul italian i-a fost alături doamnei timp de 28 de ani, iar în 1932, George Agassiz a decis să îl vândă. Cum nu a reuşit să găsească un cumpărător cu adevărat interesat de maşina ei, americanca a decis să o îngroape. Zece ani mai târziu apare Ted Robertson, care îi cere permisiunea doamnei George Agassiz să dezgroape maşina şi, marea le-a fost mirarea când au văzut că aceasta era aproape în stare perfectă.

Povestea nu se termină aici, întrucât Ted a cumpărat modelul italian pentru 50 de dolari, iar mai apoi acesta a ajuns pe mâinile unui alt american din Milwaukee.

În curtea acestuia, Fiat 24-32 HP a stat timp de 40 de ani, iar în anii '90 a început restaurarea lui. A fost complet reustaurat în 2007 şi vândut lui Jan Bruijn, un colecţionar din Olanda. În urma acestei poveşti, olandezul a decis să participe alături de Fiat 24-32 HP la Cursa Maşinilor Veterane care va debuta pe 6 noiembrie.

Via | Yahoo

Comentarii (2)

  • vrajeala...
    ingroapa un ciu.... in zona aia si intr-un an nu mai gasesti nici urma lui....apa +sare combinatie fatala pentru metal....+ pamant....nici laminat in plastic nu rezista
    0 0
  • djdolphins07
    dupa cum arata in poza 2 nu prea arata el intreg....mai mult epava...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru