Un fost director Ford intra in cursa pentru Volvo

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 24.11.2009
Michael Dingman, un fost director Ford, va face saptamana viitoare o oferta pentru achizitionarea actiunilor constructorului Volvo.

Un grup condus de un fost director din cadrul companiei Ford va face o oferta pentru cumpararea constructorului suedez Volvo saptamana viitoare, concurand astfel cu chinezii de la Geely. Michael Dingman este un fost membru al consiliului de conducere Ford si a lucrat pentru constructorul american intre anii 1981 si 2002.

Acesta se afla in fruntea unui consortiu american denumit Crown. Conform unor rapoarte media, oferta acestuia pentru achizitioanrea actiunilor Volvo se situeaza undeva intre 2 si 2.5 miliarde de dolari.

Oferta consortiului Crown este asemanatoare cu cea a chinezilor de la Geely, insa asiaticii au un avantaj, ei dorind sa pastreze fabricile Volvo din Europa in cazul achizitionarii actiunilor. Ford a scos la vanzare actiunile constructorului suedez in luna decembrie a anului trecut si se pare ca Zhejiang Geely Holding Group, parintele Geely Automobile, este compania favorita a americanilor.

via | Automotive News (inreg)

Comentarii (1)

  • XC60
    CX60 arata belea dar e cam scump pentru buzunarul romanului de rind. Sub chinezi cred ca la prima groapa mai adinca ii cade toata tabla si se rupe in bucati - parerea mea.
    intotdeauna Volvo au fost piperati la pret ... dar masilile au fost f. bune.
    Scumpa si manopera si piesele la noi, nu stiu de ce ...
    Intretirenea e destul de scumpa, nu dai 600-1000 ron pt. o revizie, dai de la 1500 in sus.
    Doar daca iti iei ulei+filtre din alta parte iesi mai ieftine.
    Arata bine, probabil merge bine dar este aproape dublu ca pret fata de alte SUV-uri.
    Daca as avea 100.000 Euro cred ca mi-as lua unul nou.
    Dream on....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru