Un German a omologat o masina din Formula Ford pentru strada

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 22.01.2009
Un fost pilot din Formula Ford a modificat fosta sa masina de competitie pentru a putea circula cu ea pe drumurile publice din Germania.

Esential

525 kilograme este masa monopostului Formula Ford omologat pentru circulatia pe drumurile publice din Germania.
204 cai putere dezvolta motorul C20LET de provenienta Opel, cu care a fost echipat monopostul lui Christian Maier.

Christian Maier este un fost pilot din seria germana a Formula Ford, care a visat din totdeauna sa circule cu un monopost pe strada. Dupa cativa ani de munca, timp in care a fost sprijinit de consultantii TUV, germanul a reusit sa omologeze un monopost Formula Ford pentru circulatia pe drumurile publice.

Inceputul proiectului a fost dificil pentru Maier deoarece fostul pilot a primit un raspuns sec din partea oficialilor TUV atunci cand a intrebat de ce masina lui nu ar putea sa primeasca aprobarea pentru a circula pe drumurile publice – o sa fie foarte scump.

Proiectul a implicat constructia de bare de protectie, care au fost incorporate in spoiler-ul fata si eleronul din spate. Blocurile optice sunt retractabile si sunt ascunse in partea din fata a caroseriei atunci cand nu sunt folosite. Rotile au aripi din plastic, iar semnalizatoarele sunt amplasate deasupra acestora.

Monopostul a primit si o frana de mana, a carei maneta de comanda a fost instalata in cockpit, alaturi de comenzile pentru claxon si lumini.

Greutatea monopostului a crescut la 525 kilograme in urma acestor modificari, masa initiala a modelului fiind de 420 kilograme.

Germanul a hotarat ca trebuie sa mareasca puterea monopostului, asa ca a inlocuit motorul de 130 CP cu un C20LET, provenit de pe un Opel Calibra. Noul propulsor are patru cilindri si este supraalimentat cu o turbina, si dezvolta 204 cai putere. Cu ajutorul acestui motor, monopostul poate sa atinga o viteza maxima de 250 km/h.

Via | Autobild

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    Bestial :))))
    Si sa vezi... si-a facut masine de strada.... si... a pus cai peste tot :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) si a vopsit-o si rosie...

    Adica... alta buburuza de sosea :))))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru