Un nou ceas de lux în cinstea lui Bugatti Veyron

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 20.08.2010
Orologierii elveţieni de la Parmigiani au creat un nou ceas în cinstea lui Bugatti Veyron. De data aceasta este vorba de un ceas în cinstea lui Veyron Super Sport, ultima încarnare a supercar-ului din Molsheim.

Elveţienii de la Parmigiani Felurier au lansat un nou ceas în cinstea lui Bugatti Veyron Super Sport. La fel ca primul ceas lansat în cinstea modelului din Molsheim, design-ul ceasului îi permite purtătorului să vadă cât este ceasul fără să mişte mâna de pe volan. Practic, ceasul are două afişaje ale orei, ambele fiind analogice şi realizate cu elemente de lux. Gravarea acestui ceas îi ia lui Philippe Bodenmann, un expert în domeniu, peste 300 de ore. Curelele ceasului sunt realizate din piele de viţel furnizată de Hermes, partenerii celor de la Bugatti.

Noul ceas este şi mai exclusivist decât ediţiile precedente, iar carcasa este mult mai subţire. Masa ceasului a fost şi ea redusă semnificativ, iar ceasul a devenit mult mai pretabil pentru a fi purtat cât mai des. Din punctul de vedere al design-ului, noul ceas este mai puţin opulent decât predecesorii săi, semn că unii clienţi nu au vrut ca acesta să iasă atât de mult în evidenţă – deşi este foarte greu să nu ieşi în evidenţă după ce cobori dintr-un Bugatti Veyron.

Printre materialele folosite la fabricarea acestui ceas putem enumera fibră de carbon, aur alb şi aur roşu. Greutatea şi precizia ceasului nu au fost dezvăluite.

Primul ceas Parmigiani Fleurier creat în cinstea lui Bugatti Veyron a fost produs în 20 de exemplare. Orologierii elveţieni nu au anunţat câte exemplare vor construi, iar preţul le este rezervat doar celor care îşi permit un Bugatti Veyron Super Sport.

Via | MotorAuthority

Comentarii (12)

  • urattttt
    uratttttt
    6 8
  • bun si unde e ceasu
    6 4
  • Superb
    Ce sa zica si edi, numai pe langa subiect ca de obicei. Probabil dupa mintea ta e urat ca e facut in cinstea BUGATTI care apartine VAG ca altceava pe siteul asta nu am vazut sa scrii.

    Observ asa un tipar, astia care sunt fanatici ai unor marci (nu mai dau nume) anti VAG au gusturi destul de proaste in general.
    4 5
  • @ p-george
    ala e ceas sa iti plac?sincer acum?tu vezi ce ce forma are si ce fel arata? dar la varsta ta cand nu ai nimic e bun si unu la 100 de lei...

    eu nu sunt fanul nici unei marci pt ca mi se pare o prostie sa fii fanul vreo unei marci si sa nu mai poti dormi din cauza asta!! pot sa spun ca imi plac unele marci sau modele! de ex de la vw singurul model care imi place e pasat cc!! am auzit prea multe si am vazut prea mult ca sa pot spune ca o marca anume e nr1! nimic nu e imbatabil..in fond tot niste fiare sunt! mie imi plac mult masinile alfa... ce am zis acum ca sa fiu pe langa subiect?spunand ca nu imi place ceasul?nu imi place! mi se pare aiurea total! cand o sa ajungi la o varsta o sa intelegi multe georgica..acum esti inca mult prea tanar....mi-ar placea sa te mai vad comentand pe acest site cand vei avea vreo 30-35 de ani...
    5 5
  • @george
    daca vezi un rahat cu un rest de hartie pe care scrie VAG , il apreciezi ???
    5 5
  • @edi
    Sincer mi se pare cam trist sa stai la 30 de ani sa comentezi pe siteuri, mai ales pe cele ca acesta unde calitatea discutiilor este deplorabila.

    Ceasul este un ceas superb, si o complicatie, un mecanism superb. In opinia ta e bun si un casio electronic, iti arata ora, asta insa este mult mai mult. Este o bijuterie, o investitie un obiect de colectie nu il cumperi ca sa iti arate ora.

    PS: La varsta mea am 2 Tissoturi ,PRC200 si Titanium Cronograph si un Grovana ocean pro. Te las pe tine sa vezi cat costa.
    5 4
  • mda
    Lauda de sine nu miroase a bine!! si eu am un lelocle cu rezerva de mers..si? ce daca?:)) vezi k te-a intrebat ceva cel de mai sus!!
    4 5
  • @edi
    Nu stau sa raspund la toti imbecilii, daca vrea sa ma intrebe cineva ceva sa isi faca cont. Cat despre lauda de sine mie imi miroase bine, nu leam furat nu leam cumparat cu bani murdari, sunt mandru de ele si nu am dece sa tac.
    Plus ca e impropriu spus lauda, eu tiam raspuns la fraza ieftina "dar la varsta ta cand nu ai nimic e bun si unu la 100 de lei...'
    4 4
  • ok
    bravo pustiule e bine ca muncesti de tanar ca sa poti avea la batranete!! frumoasa alegere cu tissot eu personal sunt fan insa am vrut unu si bun! nu imi plac mecanismele quartz..prefer automatic!!
    4 6
  • bravo edi ai perfecta dreptate el crede ca daca scrie un b pe ceas e nuj ce bijuterie ceasul e ceas si atat cu totusi amsi eu cum ziceai tu edi automatic care e bun :)
    4 5
  • @geo
    Ai si tu automatic si e bun :D automatice sunt si fakeurile de pe okazii... fac pariu ca habar nu ai care sunt avantajele si dezavantajele intre quartz si automatic....Dar vb de ceasuri

    Ceasul si a depasit de mult condita de obiect care iti arata ora. ora o vezi si la telefon si la tv si la un casio sau un swatch sau un fake de 50 de lei.

    Ceasul a devenit un obiect de lux, de colectie, in unele cazuri o investitie. Din aceasta cauza ceasurile pornesc de la 5 euro la 1 milion.

    Ceasul in cauza este un ceas cu un mecanism de o complicatie ridicata, cu 6 cristale de safir,40 de rubine carcasa din aur alb de 18k si curea Hermes din piele de crocodil are o rezerva de putere de pana la 10 zile, rezista pana la 10 m sub apa si va fi produs in NUMAI 30 de exemplare.

    Deci da, este o bijuterie de colectie pt viitorii posesori de Bugatti Veyron nu doar un simplu ceas.
    7 4
  • BaditzaEx
    e bine
    nici prea prea, nici foarte foarte, pare in ton cu masina , deci e o reusita,
    ma refer in ton cu masina , la fapul ca arata deosebit/altfel dar lasa si impresia ca s-au gandit la design , nu se depreciaza cu varsta, nu da impresia de kitsch scump per total
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru