Un nou concept Mazda: Taiki

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.10.2007
Mazda a anuntat ca va prezenta la Salonul de la Tokyo noua generatie a motorului rotativ si un alt concept botezat Taiki.

Mazda continua seria conceptelor inovative cu o noua premiera anuntata pentru Salonul Auto de la Tokyo. Dupa ce a uimit publicul cu cele trei concepte inspirate din natura, Nagare, Ryuga si Hakaze, Mazda aduce din nou in atentia noastra un automobil cu linii futuriste care prefigureaza noile tendinte de design ale constructorului japonez.

Botezat Taiki, conceptul este echipat cu noua generatie a motorului rotativ, o alta premiera Mazda pregatita pentru salonul japonez. Noua generatie a motorului rotativ este botezata Renesis 16x si are o capacitate de 1.6 litri, puterea fiind transmisa puntii spate. Potrivit inginerilor noul propulsor creste eficienta racirii si imbunatateste cuplul motor in toate situatiile. Injectia directa si carcasa din aluminiu ajuta la reducerea consumului de combustibil.

Cel mai probabil, Taiki va sta la baza unui viitor model sportiv Mazda care va imprumuta doar cateva din liniile aerodinamice ale conceptului. Constructorul japonez va aduce la Salonul de la Tokyo, pe langa conceptul Taiki, proaspat lansata Mazda 6 (Atenza), o veriune hibrida Premacy Hidrogen RE si noi tehnologii de protectie a mediului si de siguranta.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru