Un nou loc pentru istoria Mercedes

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 17.03.2006
Mercedes va schimba locul unuia dintre cele mai interesante obiective ale industriei auto mondiale. Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart isi va inchide portile in 18 martie, urmand ca noua cladire sa fie inaugurata peste doua luni la Untertuerkheim, in apropierea uneia dintre uzinele constructorului german.

Celebrul Muzeu Mercedes-Benz din Stuttgart va fi inchis in 18 martie, exponatele urmand sa fie mutate intr-un nou loc, viitorul muzeu al istoriei constructorului german fiind programat sa se deschida in 20 mai. Ultima ocazie cu care vizitatorii vor putea admira vechiul muzeu va fi “Noaptea muzeelor deschise”, eveniment care va incepe in ultima seara de existenta a actualului muzeu (18 martie) si se va incheia la orele diminetii.

Muzeul Mercedes-Benz a fost deschis in 1961, acesta gazduind pana astazi nu mai putin de 13 milioane de vizitatori, cifra care il propulseaza pe primul loc in lume in topul vizitatorilor muzeelor unor mari corporatii. Cel mai interesant exponat este Benz Patent Motor Car (1886), prima masina produsa de Karl Benz, care se afla inca intr-o perfecta stare de functionare. Din 1981 si pana acum, celebrul model a fost utilizat pentru VIP-uri de 17.000 de ori, distanta totala parcursa in interiorul muzeului fiind de 380 de kilometri.

De asemenea, Muzeul Mercedes-Benz a fost gazda unor evenimente speciale extrem de interesante.

In 2002, de exemplu, complexul din Stuttgart a primit ca gazde de onoare 14 tinere cu numele spaniol Mercedes, care au participat la o sedinta foto pentru marcarea celor 100 de ani de existenta a constructorului german. Cel mai ridicat numar de vizitatori ai muzeului a fost inregistrat acum doi ani, cand mai mult de 500.000 de oameni au reusit sa ajunga in paradisul istoriei Mercedes. Un amanunt interesant este faptul ca vizitatorul cu numarul 500.000 a fost un chinez, Sun Yan, iar de atunci chinezii reprezinta mai mult de 11% din totalul vizitatorilor.

Noul Muzeu Mercedes va fi deschis in apropierea uzinei constructorului german din localitatea Untertuerkheim.

CIFRE IMPORTANTE

1961 - anul inaugurarii Muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart
13.000.000 - numarul de vizitatori din 1961 pana astazi
3.601 - recordul de vizitatori intr-o singura zi (8 septembrie 2001)
505.878 - recordul de vizitatori intr-un an (2004)

 

 

Comentarii (1)

  • despre noua uzina din ungaria
    pacat ca n-au venit in romania cu noua uzina
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru