Un nou record de viteza?

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 25.10.2006
Recordmenul de viteza in aer si pe apa doreste sa bata recordul de viteza si pe uscat. Steve Fossett intentioneaza sa atinga viteza de 1280 km/h.
Detinatorul recordurilor mondiale de viteza la navigatie si la pilotaj de avion si balon, Steve Fossett, a anuntat saptamana trecuta ca are in vedere doborarea recordului de viteza pe uscat.

Tinta pentru recordul de viteza este depasirea vitezei de 800 mile pe ora ceea ce inseamna aproximativ 1.287 km/h. Incercarea de doborare a recordului se va face in desertul Nevada si va folosi un supercar jet. Tentativa lui Fossett va avea loc in 2007, intre lunile iulie si octombrie.

Actualul record este detinut de Andy Green care in 1997 a ajuns la viteza de 1227 km/h cu un turbojet dublu.

Intrebat de ce ar dori sa doboare acest record, Steve Fossett a declarat:” Ma gandesc la marile nume ale vitezei, Campbell, Breedlove, Arfons, Noble si la barierele de viteza doborate in decursul timpului pana la atigerea vitezei supersonice. Este visul oricarui copil sau adult innebunit dupa masini”.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru