Un olandez a echipat un Alfa Romeo GTV cu două motoare V6

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 08.03.2011
Olandezii de la Squadra Tuning, conduşi de Stephan Lenior, au echipat un Alfa Romeo GTV V6 cu încă un motor V6 pentru a obţine o putere totală de 487 CP şi 577 Nm.

Stephan Lenior, proprietarul unei case de tuning olandeze, a decis că metoda cea mai bună de a mări puterea unui model este de a-i adăuga încă un motor. În cazul de faţă, vorbim de un Alfa Romeo GTV echipat cu un motor V6 de 3.2 litri. Modelul a fost echipat cu încă un motor V6 de 3.2 litri, provenit de pe un Alfa Romeo 166, care furnizează acelaşi nivel de putere. Ambele motoare sunt cuplate unor transmisii manuale cu cinci trepte şi sunt conectate la un singur set de comenzi.

Cel de-al doilea motor a fost montat pe puntea spate cu ajutorul unui subansamblu de Alfa Romeo 166. Practic, motorul, transmisia şi tot ce ţinea de acestea au fost preluate de pe un 166 "donator" şi montate pe GTV. Pentru a atinge acest obiectiv, modelul italian a fost modificat semnificativ, dar aspectul exterior a rămas aproape neschimbat, singura diferenţă notabilă fiind jantele OZ Ultraleggera de 17 de inch şi fantele de aer montate pe capacul portbagajului – utilizate pentru a răci cel de-al doilea motor.

Proprietarul susţine că modelul poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4.5 secunde, în timp ce sprint-ul până la 200 km/h este realizat în 14 secunde. Viteza maximă a acestui model, cel puţin la nivel teoretic, este de 290 km/h, spune olandezul.

Modelul este echipat cu alte transmisii, preluate de la două Lancia Kappa 2.4 JTD, pentru a beneficia pe cât posibil de rapoartele şi etajarea unei transmisii folosite în compania unui diesel.

Via | Carscoop

Comentarii (3)

  • George
    Dupa atatia ani ce bine poate sa arate masina! exceptional design! Pur si simplu sunt fara replica
    19 1
  • Firestarter
    @ Automarket: Felicitari pentru articol!
    Stephan este unul dintre cei mai nebuni alfisti dintre toti cei pe care i-am cunoscut. Daca vreodata aveti nevoie de sfaturi tehnice vi-l recomand cu caldura. Este foarte amabil si cunoaste in detaliu orice model Alfa din ultimii 30 de ani. De la el am chip-urile montate in GTV-ul meu V6 2.0 Turbo.

    Intreaga poveste a acestei transformari o gasiti aici: http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=nl&tl=en&u=http%3A%2F%2Fsquadra-tuning.nl%2FNL%2Fspecials%2Fgtv-bimotore.html
    8 1
  • Realizare tehnica de exceptie !
    Imi place si aspectul de sleeper.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru