Ungaria da in judecata Comisia Europeana

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 07.06.2007
Ungaria s-a alaturat in acest demers Poloniei, Cehiei si Slovaciei, care deja au inaintat plangeri asemanatoare.

Este din ce in ce mai clar ca reducerea cotei privind emisiile de dioxid de carbon deranjeaza fostele tari comuniste ajunse membre ale Uniunii Europene. Dupa Polonia, Cehia si Slovacia , Ungaria a devenit al patrulea stat care se revolta in aceasta chestiune.

Ungaria va reclama Comisia Europeana la Curtea Europeana de Justitie in legatura cu reducerea cu 12,4% a cotei de emisii de dioxid de carbon propuse de statul ungar, informeaza Mediafax.

Comisia a stabilit in luna aprilie o cota anuala de 26,9 milioane de tone de emisii de gaze cu efect de sera, cu 12,4% mai mica fata de cat a dorit si a propus statul maghiar. Autoritatile de la Budapesta, ingrijorate ca limita mai stricta ar putea afecta cresterea economica, au avertizat atunci ca ar putea contesta masura in justitie. Ministerul ungar al Mediului considera ca Executivul Uniunii si-a depasit atributiile si foloseste metode eronate de calcul a emisiilor poluante.

Ungaria, ale carei propuneri initiale indeplineau obiectivele de reducere a emisiilor de dioxid de carbon prevazute in Protocolul de la Kyoto, urmeaza sa decida daca nivelul cotelor va fi micsorat in mod egal in toate sectoarele” , a declarat Csaba Nemes, sef de departament in cadrul ministerului Mediului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru